elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

13 iulie 2009

Cavalerii Pardaillan - Rezumatul romanului


Romanul incepe in genul poemului Romeo si Julieta. Doua familii care nu se impacau prea bine au doi copii care se indragostesc unul de celalalt. Insa in cazul "Cavalerului Pardailan" tatal fetei cedeaza si accepta casatoria, chiar daca tatal baiatului nu era de acord cu casatoria.
Tanarul respectiv avea si un frate care era indragostit de aceasi fata. Afland de casatoria acestora, care are loc pe ascuns, face tot posibilul sa scape de fratele lui, rugandu-l pe tatal lui sa-l trimita in razboi sperand ca acolo el va disparea.

Chiar inainte de a pleca in razboi fata dorea sa-i spuna tanarului, Francoise, asta era numele lui, faptul ca astepta un copil de la el.
Tatal ei moare in aceeasi noapte in care destinul ei ar fii trebuit sa se schimbe in bine, adica in noapte nuntii. Asadar ea ramasese singura. Ajutata de doua slugi reuseste sa-si creasca copilul, o fetita. La varsta de 3 ani sotul ei se intoarce din razboi, insa fratele lui afla inainte si pune la cale un plan criminal. O rapeste pe fetita si o obliga pe fata sa spuna ca avea o relatie cu el. Francoise crede lucrul asta si pleaca la Paris.
Cel care ajutase la rapirea fetitei de catre fratele lui Francoise se numea cavalerul Pardailan, si avea la randul lui un fiu de 4-5 ani.
Stiind ca stapanul lui nu va inapoia fetita mamei prea curand, acesta hotareste sa-i returneze el insusi fetita si sa plece.
Mama si fetita vor pleca la Paris in cautarea lui Francoise. Dar desi afla unde sta, fata nu se duce niciodata la el pentru a-i marturisi adevarul. Francoise afla prea tarziu acest adevar crud, afla atunci cand fata va ramane paralizata si fara memorie. Fetita lui creste si se indragosteste de fiul Cavalerului Pardaillan. Acesta va reusi sa o salveze din mana fratelui lui Francoise si sa o duca tatalui ei.
Povestea este mult mai captivanta si mare, asa ca cititi-o si completati ceea ce am omis eu.

15 comentarii:

  1. E fain ca puneti rezumate ca am ce copia.:))=))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur daca pot fi de folos in felul asta, desi nu stiu daca iti fac neaparat o favoare prin asta :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti scoare niste indei principale din cavalerii pardaillan volumul 2? (nu epopeea dragostei) am nevoie urgent

      Ștergere
    2. Dupa vacanta, imi cer scuze dar momentan sunt foarte ocupata.

      Ștergere
  3. Cartea lui Michel Zevaco face referinta si alte personaje cum ar fi:Caterina de Mendici care avea catva copii ei sunt-Carol al IX-lea regele de pa atunci,Henric al III rege dupa Carol al IX-lea,si Margareta de Valois si Francisc al II-lea.Alte personaje sunt Jean de Albert care era regina Navarei care o avea alaturi de ea pe Alice de Lux care era spioana lui Mendici,Jean de Albert avea doi copii care sunt Henri de Bearn si Contele de Marilac care era fiul lui Mendici.Alte personaje sunt-Ducele de Guise care vroia sa fie regele Frantei.maiestrul Ruggieri este un astrolog si pe deasupra si un chimist care s-o spun pe slea era amantul lui Mendici, iar Ruggieri care era tatal lui Marilac!!!!!!!!Si mai sunt si alte personaje cum ar fi-Maurevert care era dusmanul de moarte a lui Pardaillan!!!!!!!!!!!Si alte personaje interesante de care nu mao spun!!!!!!!!!Trebuie sa cititi cele doua volume a lui Michel Zevaco care mai are si cateva volume aceste sunt-Cavaleri Pardaillan(Volumul I si Volumul II),Epopeea Dragostei,Fausta,Fausta Invinsa,Pardaillan si Fausta,Iubirile lui Chico,Fiul lui Pardaillan,Comoara Faustei,Sfarsitul lui Pardaillan si Sfarsitul Faustei acestea sunt cele 10 volume a lui Michel Zevaco din Colectia Pardaillan de cel mai mare autor franceza acesta este Michel Zevaco!!!!!!!!!!!!!1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte util rezumatul. Apropo de commul cu celelalte personaje, de fapt Jean de Albert era mama adoptiva a lui Marilac, mama lui adevarata era Catherine de Mednici. An ajuns la volumul al 6-lea, Iubirile lui Chico, pot spune ca seria e prea tare

      Ștergere
  4. le-am citit acum un an pe toate si vreau sa spun ca sunt senzationale,trebuie sa le cititi nu veti pierde nimic credeti-ma !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi poate spune cineva in ce perioada de timp se desfasoara actiunea si care sunt personajele mai importante in carte ?:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi poți spune , te rog , cum o chema pe fata Jeanne-ei de Piennes ?

    RăspundețiȘtergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...