elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

7 octombrie 2009

Alchimistul - Rezumatul romanului


In roman este expusa povestea unui baiat pe nume Santiago. Acest baiat era pastor si in doua dintre nopti are acelasi vis. I se arata un loc din Egipt unde este ascunsa o comoara.

Inainte de a deveni pastor studiase pentru a deveni preot. Insa viata i se paruse plictisitoare si plecase in lume pentru a cunoaste mai multe lucruri.
Se sfatuieste in privinta visului cu doua persoane: o vrajitoare-tiganca si un rege.
Amandoi i-au recomandat sa-si urmeze "legenda personala", adica sa plece in cautarea comorii.
Asadar isi vinde oile si pleaca in Egipt.
Acolo este pacalit si jefuit. Nemaiavand bani nici de intoarcere se angajeaza la un magazin de ceramice. Ramane acolo pana isi reface suma de bani cu care plecase la drum.
Incet incet se razgandeste in privinta comorii, si vrea sa se intoarca in Spania, de unde plecase. Totusi pana la urma hotaraste sa-si urmeze "legenda personala" si pleaca spre piramide prin desert alaturi de mai multi calatori.
Printre calatori el intalneste si un impatimit de alchimie plecat in cautarea unui adevarat alchimist.
Calatoria in dessert este insa intrerupta de un razboi ceea ce ii determina sa faca o oprire in mijlocul unui trib.
Acolo o va intalni pe Fatima de care se indragosteste si nu vrea sa-si mai continue drumul.
Descivreaza niste semne si reuseste sa prevada un atac asupra satului. Cu ocazia asta il intalneste si pe alchimist, iar acesta din urma il convinge pe baiat sa-si continue drumul.
Trecand prin alte cateva peripetii reuseste sa ajunga la locul din vis, dar acolo nu gaseste nicio comoara ci este jefuit. Unul din cei doi talhari cand il aude ce cauta el acolo ii marturiseste ca si el avusese in urma cu 2 ani un vis asemanator cu el in care ii se spunea sa se duca in Spania intr-un loc anume pentru o comoara, dar nu se dusese, fiind singur ca era doar o festa.
Santiago se va intoarce in Spania si va gasi comoara in locul in care ii spusese hotul.

3 comentarii:

Cele mai populare postari din ultima saptamana...