elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

15 noiembrie 2009

Ciresarii vol II - Rezumatul romanului


Cel de-al doilea volum al romanului Ciresarii, intitulat Castelul fetei in alb, infatiseaza eforturile Ciresarilor de a descoperi castelul in care fata in alb, Laura, devenise prizoniera. In timp ce Ciresarii se aflau in vacanta, Tic constata prezenta in oras a fetei in alb si vrea s-o cunoasca cu orice pret. Toate incercarile sale - se imbraca in haine de cersetor, ii scrie o scrisoare impreuna cu Dan - se dovedesc zadarnice si nici vizita Mariei nu este mai norocoasa.
La ultima incercare, Tic afla de la bunica fetei ca aceasta ii lasase o scrisoare prin care o anunta ca plecase in munti la castelul ei. In drumul spre muntele Galeata, este rapita de trei straini si prizoniera ii anunta pe Ciresari printr-o scrisoare, rugandu-i sa-i vina in ajutor. Mesajul ajunge la acestia si baietii vin s-o salveze, dar nestiind precis locul, gasesc doar o poarta misterioasa ce duce intr-o incapere in care descopera un document, ascuns in niste lazi, scris cu litere chirilice, referitor la intrarea in castel, pe care il citesc in oras. Intre timp, Laura, fata in alb, descopera si ea un document din care afla de existenta celor doua castele si de intrarea cea mare in castel despre care vorbeste un alt document - cel descoperit de Ciresari. In acelasi timp, Tic incearca sa refaca drumul scrisorii Laurei pentru a ajunge la cel ce o primise primul, iar ceilalti Ciresari, cu documentul decodat de Victor, revenit in grup, si de Ursu, incearca sa gaseasca intrarea in castel, venind la Soimeni, unde il intalnesc si pe Tic. Acesta aflase de la invatatorul din sat ca pri­mise scrisoarea de la un taran din Brazi. Dupa unele incercari si peripetii, ei gasesc intrarea in castel si o descopera pe fata in alb, trecand dintr-un castel in altul prin interiorul unei coloane. Victor si Ticusor merg s-o salveze, dar Tic e luat prizonier, iar Victor si Laura cad intr-o capcana. Dupa noi intamplari teribile in castelul misterios, toti sunt salvati si intregul grup al Ciresarilor se reuneste. Enigma se dezleaga si Dan face prezentarile in sala armelor din castel: cei trei talhari si rapitori nu sunt altii decat tatal Laurei, al Castelanei, renumit profesor de arheologie si asistentii sai. intamplarile narate se caracterizeaza prin complexitate, actiunea desfasurandu-se pe mai multe planuri si respectand momentele subiectului unei opere epice: expozitiune, intriga, desfasurarea actiunii, punct culminant, deznodamant. Totodata exista un numar impresionant de personaje caracterizate printr-o diversitate tipo­logica si printr-o deosebita autenticitate.

5 comentarii:

Cele mai populare postari din ultima saptamana...