elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

26 noiembrie 2009

Interviu cu un vampir - Citate

"Ce înseamnă să mori când poţi trăi până la sfârşitul lumii? Şi ce altceva este "sfârşitul lumii" decât o expresie, pentru că, cine ştie măcar ce e lumea însăşi?"

"Eşti ca un adult care, privind spre copilărie, îşi dă seama că n-a apreciat-o niciodată. Nu poţi, ca bărbat, să te întorci la grădiniţă ca să te joci şi să ceri dragoste şi grijă numai pentru că acum le cunoşti valoarea."

"Răul e un punct de vedere."

"Mintea îmi spunea: "dormi". Dar şi mai profund, îmi spunea: "visează"."

"Singura putere care există se află în noi înşine..."

"Stai liniştit. Acum o să te secătuiesc până te voi aduce în pragul morţii şi vreau să fie linişte, atâta linişte, încât să-ţi auzi sângele pătrunzând în venele mele. Conştiinţa, voinţa ta, trebuie să te ţină în viaţă. Am încercat să mă zbat, dar degetele lui apăsau atât de tare, încât tot trupul mi se afla sub puterea lui; de cum am încetat să mai încerc să mă răzvrătesc, şi-a înfipt colţii în gâtul meu."

"Abia când am devenit vampir am respectat pentru prima oară tot ce înseamnă viaţa. Până atunci nu văzusem nici o fiinţă omenească vie, pulsând; n-am ştiut ce e viaţa decât când aceasta a ţâşnit ca un şuvoi pe buzele şi mâinile mele!"

2 comentarii:

  1. Interviu cu un Vampir este si va fi pentru mult timp una din cartile mele preferate. De la Anne Rice am mai citit doar Vampirul Lestat, dar prima carte mi s-a parut clar cea mai buna. Felul in care reda raul din orice fiinta umana sub metafora naturii vampirice a protagonistilor, si citatele de acest gen, chiar te pun putin pe ganduri. O carte superba, pe care o recomand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este o carte frumoasa! Ma bucur ca ti-a placut! Te mai astept pe blog!

      Ștergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...