elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

30 ianuarie 2010

Urmeaza...






Cavalerul reginei... Cel mai iubit dintre pamanteni... Zori de zi...

2 comentarii:

  1. Salut Sheherezada :*
    Cum am ajuns pe blogul tau ?
    In ultima perioada nu am mai putut intra intr-o biblioteca , din cauza lipsei de timp ( ultima carte citita fiind “Dama cu camelii” de Al. Dumas-fiul , in octombrie) , am inceput sa citesc fac-fiction`uri dupa net (legate de povestea de iubire dintre protagonistii seriei Twilight) si am inceput sa ma desprind din a citii o carte “adevarata” cap-coada . Am devenit “obsedata” de continuarile lor, asteptand in fiecare sfarsit de saptamana postarea unor noi capitole.
    Azi dupa ce mi-am facut rutina cu intratul pe fiecare site terminand de citit publicatiile , m-a cuprins o stare “neplacuta” (daca o pot numii asa) . Mi-am amintit de cele mai frumoase carti lecturate , scrise de oameni valorosi si m-am simtit ingrata pentru felul in care am renuntat sa citesc capodopere,inlocuindu-le cu fan-fiction`urile.
    Am vrut sa citesc macar cateva pasaje din romanul meu preferat ,stiind ca o sa caut zadarnic pe google ( deoarece nu este foarte promovata cartea , multi considerand-o “fumata” , asta ca sa citez parerea bibliotecarei cand am vrut s-o imprumut prima data,primavara trecuta) , am gasit blogul tau.
    Mi se pare foarte interesant ceea ce realizezi aici . Am aruncat o privire de ansamblu , sa ma familiarizez , dar in curand voi analiza minutios scrierile tale si iti voi lasa o parere in legatura cu cartile citite de mine.
    Dar ,tot nu am reusit sa-mi ating scopul . Si anume : sa citesc ceva din “Torentele Vietii”-Anne Marie Desmarest , romanul preferat . L-am citit pe nerasuflate in vacanta de Paste si de atunci mi-a ramas in suflet. Acum regret ca nu am notat niciun pasaj sau rezumat. Totul a ramas in memoria mea : viata doctorului Jan Yvarsen , prima sa iubire Sigrid , prima sa sotie Ide , cea de-a 2a sotie si ultima Therese , copii celor 2 . Mi s-a trezit apetitul s-o recitesc , insa intreband la Biblioteca Judeteana (Craiova) , mi s-a spus ca nu este la raft.
    Spune-mi impresiile pe care ti le-a lasat ,te rog . Sunt bucuroasa ca nu sunt singura care a citit acest fabulos roman.
    Te imbratisez .
    Lumy.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Lumy,

    Imi cer scuze pentru faptul ca a durat atat pana a-ti raspunde. N-am mai dat pe blog in ultima vreme pentru ca am fost foarte presata de facultate. Ma bucur ca blogul meu te-a facut sa te opresti pentru cateva clipe pe el. Si eu, la fel ca tine, in ultima vreme am fost lovita de ferva aceasta de a citi romanele Stepheniei Meyer. Desi mi-a mancat destul de mult din timp, nu regret faptul ca le-am citit. Au si ele farmecul lor.
    Cat despre "Torenttele vietii", intr-adevar este superb. Stiu ca a fost unul dintr putinele romane la a carui poveste am plans. Este o capodopera. Cat despre faptul ca unii o considera "fumata" nu stiu ce sa zic... e foarte rau ca s-a ajuns in aceasta situtie. Ies foarte multe romane sf care atrag cititorii prin puterile nemaipomenite ale personajelor si sunt uitate acele romane care transpun viata reala.
    Ne place sa traim intr-o lume ireala, iar cand realizam lucrul acesta e deja mult prea tarziu pentru a mai putea face ceva.
    Romanul Annei-Marie este unul dintre putine romane pe care l-am citit de trei ori din placere.
    M-a impresionat si pe mine povestea vietii doctorului Yvarsen. Acum timpul ma preseaza din nou, dar foarte curand voi revenii cu impresii legate de acest roman.
    Voi publica si cateva citate... in momentul de fata nu le am extrase, dar le voi extrage curand.
    Pe curand!
    Te pup dulce,
    Sheherezada.

    RăspundețiȘtergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...