elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

24 februarie 2010

Codul lui Da Vinci - Rezumatul romanului


Desi foarte controversata, eu una nu am vazut nimic deosebit in aceasta carte. Nu mai mult decat in orice alt roman. Cei care ia povestea de buna, inseamna ca nu au citit pana in prezent alte romane si nu pot face diferenta dintre adevar si fictiune. Daca povestea pare veridica attunci va recomand sa cititi si Biblia pentru ca e pe departe cea mai veridica carte. Toate legile respecta acea carte, asa ca de ce am da valoare unui roman politist?
Este o carte plina de simboluri iar din punct de vedere stilistic este destul de slaba, subiectul este intr-adevar destul de interesant, da o alta perspectiva si o alta imagine istoriei, fiind considerata o blasfemie adusa crestinatatii.
Povestea ar fi ca, in toiul noptii un profesor de istoria artei si de simbolistica (Robert Langdorn), primeste un telefon, si este anuntat ca, in circumstante foarte ciudate, custodele Luvrului, a fost asasinat in muzeu, lasand un mesaj greu de descifrat. Impreuna cu o tanara, specialista in decriptare (Sophie), Langdorn incepe sa descifreze indiciile din picturile lui Leonardo Da Vinci. Calatorind in Paris, Londra, Scotia, merge pe urmele descifrarii unui mister capabil sa schimbe inteaga istorie a crestinatatii.
Codul lui Da Vinci este o afacere buna. Are un titlu incitant, o lasi cu greu din mana daca te apuci sa o citesti, este ecranizata, a avut impact, a avut parte si de un reportaj pe Discovery Channel care i-a adus, nemijlocit, mai mult succes, in ciuda controverselor care s-au iscat, deci merita ca, cel putin din curiozitate, sa fie citita.

5 comentarii:

  1. Cum poti spune asa ceva? Mie ,unul, mi'a placut la foarte mult acest roman.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi-a placut romanul mult. Doar controversele pe care le-a aprins m-au deranjat. Este un roman si atat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un roman interesant pt adeptii acestui gen,insa filmul nu se ridica asteptarilor.Se putea mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. " Cei care IA povestea de buna, inseamna ca nu au citit pana in prezent alte romane si nu pot face diferenta dintre adevar si fictiune. "

    serios? scrii in halul asta si vrei sa pui la zid " Codul lui Da Vinci" ?

    RăspundețiȘtergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...