elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

26 noiembrie 2010

Harry Potter si camera secretelor - Rezumat

Ca în fiecare an, Harry îşi petrece vacanţa de vară la familia Dursley, chiar dacă este prigonit de aceştia. Însă prietenul său Ron Weasley reuşeşte, cu ajutorul maşinii zburătoare a tatălui său, să-l aducă acasă la familia sa. În al doilea an şcolar, Harry şi prietenii săi învaţă vrăji noi, însă în urma unor semne misterioase (de exemplu, un mesaj scris cu sânge pe peretele şcolii) profesorii concluzionează Camera Secretelor deschisă, ceea ce pune în primejdie viitorul şcolii Hogwarts.
După semnele misterioase urmează pietrificarea unor fiinţe, printre care şi elevi care nu făceau parte din familiile vrăjitorilor cu sânge pur Se spune că moştenitorul lui Salazar (unul dintre fondatorii şcolii şi patronul casei Viperinilor) a deschis această cameră, iar după lecţia de Apărare contra Magiei Negre, unde Harry a vorbit cu un şarpe, toţi presupun că el este acel moştenitor (se cunoştea că Salazar cunoştea limba şerpilor).
Trecând prin multe încurcături, Harry găseşte un jurnal ce îi aparţinuse lui Tom Riddle şi află despre întâmplările din şcoală atunci când fusese deschisă ultima data Camera Secretelor, cu 50 de ani în urmă. Între timp Hermione, o prietenă bună şi un ajutor de nădejde, este pietrificată şi Harry află despre existenţa monstrului ce a pietrificat toate persoanele, un basilisc, şi realizează cum se deplasează acesta nevăzut prin şcoală, şi anume prin ţevi. Micul magician reuşeşte să deschidă Camera Secretelor folosind limba şerpilor şi găseşte sălaşul basiliscului, unde îl întâlneşte pe Riddle şi pe sora mai mică a lui Ron, Ginny. Află că Riddle folosise jurnalul şi prin intermediul lui pe Ginny astfel încât să revină la forma umană, el fiind în realitate Lordul Cap-de-Mort (Voldemort), acel vrăjitor de care toţi se tem. Harry încearcă să se lupte cu basiliscul, dar, fiind abia în al doilea an, acesta îl domină. Loialitatea faţă de Dumbledore îl ajută, phoenixul acestuia (Fawkes) aducându-i sabia lui Godric Cercetaş (patronul casei sale) şi astfel câştigă. Ginny este eliberată de vrajă, iar Harry devine un erou. Doctorul şcolii termină poţiunea de mătrăgună şi toţi copii pietrificaţi revin la viaţă.

30 de comentarii:

  1. e foarte bunn ms mult ca mi-o trebuit la scoala

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult imi trebuie la scoala

    RăspundețiȘtergere
  3. e bun pentru tema pt vacanta

    RăspundețiȘtergere
  4. tare rezumatul ms imi era nevoie de el pt scoala :))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare..e la fel peste tot! :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Mie lene sa l transcriu dar f bun rezuatu

    RăspundețiȘtergere
  7. prea scurt. nu imi place.

    RăspundețiȘtergere
  8. Este foarte bun pentru tema pe care am avut-o in vacanta! Trebuia sa citesc cartea,dar am uitat si am ramas pe ultima suta de metri si am gasit acest rezumat pe net care este foarte bun! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mersi!!! M ai ajutat foarte mult! Imi place mult blogul tau! Am citit cartea dar a fost incerta si nu am putut retine chiar tot dar citind rezumatul tau am reusit sa ma descurs pt al face si pe al meu!Este foarte bine facut!

    RăspundețiȘtergere
  10. dar numele era doddley nu riddleu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doodley era numele varului lui. Tom Riddle este de fapt numele lui Voldemort

      Ștergere
  11. foarte tere , te pricepi Sherezada. Pe noi ne pune d-na de romana sa citim incontinuu si , ca sa fie ferm convinsa ca am citit, ne pune sa facem rezumate de max 3 pagini de foaie a-4. si ne pune 4 daca nu citim sau copiem sau vedem filmul.

    RăspundețiȘtergere
  12. E bun, dar mi se pare prea scurt.. putea sa fie putin mai stufos

    RăspundețiȘtergere
  13. e foarte bun ,dar am nevoie de el in franceza

    RăspundețiȘtergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...