elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

4 ianuarie 2014

Talismanul norocos - Rezumat

Este povestea unui puscas marin american pe nume Logan Thibault care pe vremea in care era plecat intr-o misiune in Irak gaseste fotografia unei femei frumoase zambitoare. Nerevendicand-o nimeni acesta o ia si o poarta cu el tot timpul, devenindu-i intr-un fel sau altul un talisman norocos. Timp de cinci ani, aceasta il scapa cu viata din multe tentative.

La intoarcerea din razboi, prietenul lui cel mai bun il sfatuieste sa plece in cautarea celei care i-a purtat noroc timp de cinci ani.
Pe baza unor detalii pe care le gaseste in poza pleaca in cautarea fetei cu initiala E.
Dupa un drum de cateva luni pe jos, acesta o gaseste pe Beth - Elisabeth, o femeie de pana in 30 de ani, blonda si mama a unui baietel de 10 ani pe numele lui Ben. Era divortata dupa ce avusese o casnicie care durase doar 9 luni cu Clayton, fiul sefului politiei locale.
Fara sa stie, viata ei sentimentala era controlata de Clayton, care nu-si dorea ca aceasta sa-si refaca viata alaturi de niciun barbat, pe de o parte pentru faptul ca era gelos, pe de alta pentru ca viitorul partener sa nu aiba o influenta proasta asupra fiului lor care ramasese in custodia mamei, iar din doua in doua weekenduri era in grija lui. Relatia dintre Ben si tatal sau nu este una buna , si pe timp ce trecea se inrautatea.
Thibault, insotit de cainele sau Zeus, apar in viata lui Beth parca pentru a o ajuta pe aceasta sa treaca mai usor prin conflictele pe care acesta le avea cu fostul ei sot.
Thibault se angajeaza initial la adapostul de caini pe care bunica lui Beth il avea, pastrand secret faptul ca avea poza pe care aparent fratele lui Beth o pierduse in razboiul care il rapusese.
Secretul lui Thibault este dezvaluit de Clayton in cele din urma. Clayton moare in incercarea de a-si salva fiul de la inec, pierand in felul acesta intr-un mod demn.

4 comentarii:

  1. Interesanta poveste sper sa-mi dai mai multe detali sau sa-mi spui rezumatul mai amanuntit cand ne vom vedea poate la un suc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))
      Iti recomand filmul! L-am vazut si eu dupa ce am citit cartea si desi la final nu mi-a dat tot atat de multe emotii, m-a impresionat placut.

      Ștergere
  2. Si Logan moare sau nu ? Cartea m-a bagat putin in ceata :)):>

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu moare. Moare doar tatal baiatului. Da, finalul e un pic incert. Imi amintesc ca Elisabeth ducea la cimitir doua buchete de flori la final. Unul era pentru Clayton iar celalat pentru fratele ei.

      Ștergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...