elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

21 aprilie 2014

...si la sfarsit a ramas cosmarul - Impresii

In cele din urma a dat Domnul sa am si eu o vacanta bine meritata in care mi-am facut timp de singura mea pasiune adevarata , dar de care am cam uitat in ultima perioada.
Am reusit sa citesc si eu romanul pe care mi-l propusesem cred ca de 3 luni si din care reuseam sa citesc din cand in cand cate un capitol.
La inceputul anului imi propusesem sa citesc de-a lungul acestui an multe romane scrise de autori contemporani si chiar compatrioti pentru ca intr-adevar avem multe capodopere in tara asta care sunt nedescoperite sau nemediatizate.
Acest roman este o capodopera a literaturii gotice dupa parerea mea. Este un roman care ilustreaza foarte bine actiunile la care iau parte personajele. Pot spune ca ultima jumatate de roman, cea pe care am citit-o in semi-vacanta aceasta de Paste, am trait-o la intensitate maxima si vedeam cu ochii mintii actiunea. M-a tinut in priza ultima parte, in care povestea a luat o intorsatura cu totul radicala.
Mi-a mai placut faptul ca in acest roman sunt relatate faptele intr-un mod cat mai realist cu putinta, chiar daca sunt la modul fantastic. Oamenii din perioada medievala erau ingroziti de creaturile demonice care traiau printre ei si le rapeau vietile oamenilor dragi. In zilele noastre aceste creaturi demonice au ajuns sa fie iubite , ba chiar stimate, ceea ce nu este deloc plauzibil.

3 comentarii:

  1. Multumesc pt recenzie si pt cuvintele frumoase. Ma bucur ca ti-a placut romanul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai in primul rand multumesc pentru recomandare! Cu siguranta iti voi mai citi si alte volume. Nu-mi ramane decat sa-ti urez spor la scris! :)

      Ștergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...