elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

25 mai 2016

Profetiile de la Celestine - Impresii

Este o carte interesanta, desi tind sa cred ca vrea sa fie un manifest al unui cult care urmareste sa recruteze adepti sau cel putin sa trezeasca curiozitatea cititorilor in privinta cultului respectiv.

Recomandata de un prieten drag, cartea mi-a trezit curiozitatea inca de la inceput. Insa pe parcurs m-a pierdut pe alocuri in momentele in care se incerca parca un pic fortat sa te faca sa crezi ca acele lucruri chiar se intampla in realitate in zilele noastre.
Actiunea dupa parerea mea a fost prea rapida, nu mi-a dat timp sa inteleg bine ce vrea sa reprezinte o Viziune ca deja trecea la urmatoarea (dupa ce veti citi veti intelege despre ce Viziuni e vorba).
A durat mii de ani pentru ca informatia sa ajunga la anumite persoane care au reusit sa o proceseze pe parcursul a 2-3 zile - ceva nu mi se leaga aici.
Dupa parerea mea, daca faci o carte cu o actiune asa ampla risti mult atunci cand nu le legi si din punct de vedere logic, si ai ca scop doar sa ametesti putin mintile.
Sunt convinsa ca parerile sunt impartite si nu veti fi poate toti de acord cu mine, de aceea v-as ruga sa-mi lasati un comment despre parerea voastra referitoare la carte.

2 comentarii:

  1. Am gasit o varianta pdf a cartii. Nu am citit foarte mult, doar primele trei viziuni. Impresia e ca se concentreaza pe intiparirea unor adevaruri, unor crezuri, iar restul actiunii e doar material colateral, un fel de improvizatie. Pesemne trebuie sa fim atenti la esenta. Par lucruri intelepte cele spuse acolo, cu insemnatate, daca stai sa le judeci, ma refer mai ales la intelegerea din perspectiva istorica. Voi reveni dupa ce o voi citi pe toata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Revin cu impresii generale. As zice ca scrierea e asa si asa. Actiunea e ingramadita intr-un mod neverosimil, deloc plauzibil, comprimata si structurata la un nivel de roman pt adolescenti. Cred insa ca autorul a facut-o constient, deliberat, vrand sa puncteze anumite intamplari, dialoguri prin care sa exemplifice teoriile. In mare masura cred ca ele ca sunt corecte, "lupta pentru energie" mi s-a aratat ca o revelatie. Veridice mi-au parut si teoria legata de formarea individului, asa numitul "teatru de lupta", cea tratand perspectiva istorica, rolul coincidentelor sau indrumarea gandurilor si evitarea dependentei de alte persoane. Cred ca scrierea se constituie intr-un tratat de psihologie atingand latura spirituala, cu siguranta largeste orizonturile intelegerii, asa ca prin urmare e o lectura de recomandat.

    RăspundețiȘtergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...