elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

30 iunie 2010

Lungul drum spre casa - Rezumat


In viata traim multe si exista simetrii ciudate de care ne dam seama doar mai tarziu. Exista experiente pe care le traim de doua ori, dar pe care nu le percepem ca atare. Viata este un cerc de experiente care in cele din urma se inchide.
Pentru Fiona Edwards cercul se deschide intr-o seara de vara cand de la fereastra bucatariei casei ei de vacanta din muntii North  Wales ea zareste un turist care purta in spatele lui un rucsac mare. Omul respectiv poposeste la usa ei cerand un loc de gazduire. El este un om de varsta mijlocie, barbos si foarte atragator.

Ceea ce nu stiu cei doi in acel moment este faptul ca vietile lor se vor shimba pentru totdeauna.
Calatorul este englezul, Alec Hudson, care mersese toata ziua, de fapt de aproape 3 saptamani, tot drumul de la aeroportul Heathrow din Londra.
Alec adusese cu el cenusa fostei lui sotii, Gwynne, careia ii promisese ca o va imprastia pe varful muntelui Welsh unde ei fusesera odata in anii trecuti. Vremea insa nu prea coopereaza cu el, asa ca Alec este nevoit sa mai astepte cateva zile pana ce va putea sa urce muntele, timp in care el are sansa de a o cunoaste pe Fiona mai bine. Usor ei se indragostesc unul de celalalt ca doi adolescenti.
In cele din urma vremea se linisteste si el reuseste sa duca cenusa fostei sotii pe munte, iar la intoarcere da peste trupul unui barbat, pe care il recunoaste din pozele Fionei ca fiind barbatul acesteia, David. Acesta era bolnav si nu isi mai suferea viata asa ca hotarase sa-si puna capat zilelor urcandu-se pe munte.
Alec ii salveaza viata, dar David isi pierde memoria si trebuie sa fie atent supravegheat. Atunci Alec hotareste sa plece, negasidu-si locul in micul orasel de munte.
Peste cativa ani el insa isi va face aparitia in fata casei Fionei din nou, dupa un an de la inmormantarea lui David.

Un comentariu:

  1. Pare extrem de interesanta si de captivanta cartea..abia astept sa o citesc.Multumim de informare!

    RăspundețiȘtergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...