elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

25 mai 2011

Cianura pentru un suras - Rezumat

Este prima carte a seriei cu Melania formata din volumele: Cianura pentru un suras, Buna seara, Melania! si 320 de pisici negre.
Rodica Ojog Brasoveanu a scris 35 carti politiste pline de suspans si a fost, incontestabil, marea doamna a policer-ului romanesc.
Poveastea incepe cu Cianura pentru un suras in care este dezvaluita povestea unor personaje care traiesc in resedinta unui fost colonel.
Personajele sunt soţii Panaitescu, Valeria Scurtu, Grigore Popa, Doru Matei, Marin Vâlcu si Melania Lupu impreuna cu Mirciulica, motanul si prietenul ei cel mai bun.
Spargerea unei conducte din locuinta duce la descoperirea in scrin a doua tablouri cu valoare inestimabila: Femeia cu evantai pictata de Goya si Vanatorul de Rembrandt.
Cand descopera tablourile ei vad in acest lucru sansa de a se imbogatii si de aceea hotarasc sa ascunda tablourile ca mai apoi sa le vanda peste granita.
Atunci cand Panaitescu moare lucrurile iau o intorsatura neasteptata, ei dandu-si seama ca Panaitescu a fost ortavit cu cianura.
Ca sa nu divulge existenta tablourilor inainte sa cheme politia, Melania cu o ingeniozitate neasteptata insceneaza o sinucidere, ea compune biletul de adio la masina de scris pentru a nu fi recunoscut scrisul si copiaza semnatura lui Panaitescu dupa o vedere mai veche, lasa amprente pe masina de scris cu degetele lui Panaitescu si nu in ultimul rand pun langa el paharul din care a baut cianura, luandu-si zilele.
Aceasta sinucidere prea perfecta ii face pe politisti sceptici, ei dandu-si toata silinta in a rezolva cazul, in acelasi timp aratandu-i pe colocatari incercand sa ascunda crimele cu ajutorul ideilor stralucite ale Melaniei.
Numai daca veti citi cartea veti afla daca va reusi Melania, batrana cu apucături de copil si iubitoare de dulciuri sa inlature banuielile Maiorului Cristescu si a lui Azmioara.

2 comentarii:

  1. Maiorul Cristescu si Azmioara par ca ar juca rolurile lui Hercule Poirot si Hastings din romanele Agathei Christie :D

    RăspundețiȘtergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...