elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

5 mai 2011

Mica Zeita - Rezumat

O fetita de vreo 10 ani este pusa in situatia de a reprezenta o zeitate in India anului 2050. Desi tehnologia avansase, legendele si mai ales credinta indienilor in zeitati nu a scazut. Din invidie sau din mila fata de tanara fetita, una dintre fetele care erau mai in varsta si eram in acelasi sanctuar cu ea ii da niste pastile care ii dezvolta metabolismul, corpul fetitei incepand sa ia forme feminine. Odata cu aceste modificari, zeitatea din ea se presupune ca disparuse, si, astfel, ea este alungata inapoi in lumea din care venise. Nici macar parintii nu o mai apreciaza asa cum ar fi trebuit.
Intr-o buna zi, la un targ la care se incheiau casatorii, si-a gasit si ea un sot, foarte bogat, lucra si avea o companie in domeniu it, care de altfel era foarte evoluat.

In noapte nuntii mireasa insa se sperie si fuge. Dupa ce rataceste cateva ore isi da seama ca nu are unde se duce si se intoarce. Sotul ei nu era nici el prea entuziasmat de casatorie, asa ca ii propune un targ. Sa ii transporte niste cipuri speciale care se puteau lega oarecum la creier. Cipurile erau interzise in America si majoritatea tarilor, asa ca singura modalitate de a le transporta era direct in cap unde erau mai greu de sesizat.
Dupa ce face cateva astfel de transporturi, legile din India se aspresc si se introduce interdictie si acolo contra cipurilor. Sotul ei isi da seama ca este destul de periculoasa afacerea asa ca se hotareste sa renunte la afacere, dar nu inainte de a transporta ultimele 5 cipuri.
Fata pleaca cu trenul spre destinatia aleasa de sotul ei ca loc al schimbului. Acolo insa ea intampina greutati. Trebuie sa treaca de un control foarte amanuntit. Riscul iminent o face sa trezeasca cipul arhitect care gaseste o solutie de iesire din acel loc fara a fi observata de nimeni.
Pericolul de a fi descoperita era la fiecare pas, asa ca ea incearca sa ajunga cat mai repede la locul schimbului. Insa exact cand sa ajunga acolo, o vede pe cea care ar fi trebuit sa primeasca cipurile cum a fost urmarita si decapitata de un robot.
Planul pica si ea fuge din acel loc. Se cazeaza la un hotel si asteapta vesti de la sotul ei. Din pacate sotul ei este prins si inchis, asa ca ea ramane singura care stia de cipuri, Se hotareste sa plece undeva departe unde sa nu poata fi descoperita. Ia primul autobuz catre o directie necunoscuta.
In timpul calatoriei, descopera talentele cipului doctor din capul ei si chiar si pe cele ale mecanicului. Fosta zeita a intelepciunii ajunge astfel o zeita fara voia ei.

2 comentarii:

  1. ce imaginatie a avut autorul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este. In general, pentru tipul acesta de proza sf iti trebuie multa imaginatie. Cine stie, poate va ajunge intr-o buna zi ca Jules Verne, sa i se implineasca predictiile... Imi place si mie ideea aceea cu chipurile implantate pe creier:D

    RăspundețiȘtergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...