elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

5 ianuarie 2012

One day - Rezumat

Prima parte:
Capitolul 1 (FRIDAY 15 JULY 1988) Viitorul
Actiunea primului capitol are loc pe 15 iulie 1988 si practic reprezinta debutul actiunii. Doi tineri proaspat absolventi ai facultatii de litere isi imagineaza cum va fi viitorul lor, cum vor fi ei peste cativa ani. Se intreaba chiar cum vor fi la 40 de ani. El, Dexter, se vede bogat si faimos.
Cei doi intra intr-un fel de joc. Ea, Emma, ii spune lui cum il vede la 40 de ani si anume intr-o masina mica alturi de o tipa cu ochelari de soare, a patra lui sotie, un fost fotomodel de 33 de ani. Asadar ajuns la 40 de ani fara niciun copil, si cu 3 divorturi.
Cei doi nu aveau decat 23 de ani, dar practic erau la inceput de drum, in cautarea unui viitor stralucit. Ajunsesera sa stea in aceeasi camera intamplator, sau aprope. Desi fosti colegi de facultate, nu fusesera niciodata prea apropiati. El nu prea o observase, ea insa il vazuse la o petrecere in 1984 si de atunci simtise ceva pentru el, il placuse. In seara asta el venise cu ideea de a avea o aventura cu inca o tipa care arata bine, nu iesit din tipar. Totusi nu avusese loc nimic intre ei, iar ceea ce trebuia sa reprezinte o aventura de-o noapte se transformase intr-o convorbire de-o noapte. Pe la ora 4 cand cei doi au reusit sa-si termine ce aveau de vorbit, au adormit amandoi in acelasi pat, din mica garsoniera in care locuia Emma Morley. Dexter insa avea un gand, acela de a se strecura afara in clipa in care Emma adormea, asta pentru a nu fi nevoit sa-si petreaca si ziua urmatoare in compania ei.

Capitolul 2 (SATURDAY 15 JULY 1989) Inapoi la viata
Dupa un an in exact aceeasi zi Emma ii trimite lui Dexter o scrisoare, iar ea primeste de la el niste vederi din locurile(tarile) vizitate de el. Mama Emmei o intreaba daca Dexter este prietenul ei.
In acest timp Dexter se afla la Roma unde incerca sa o invete pe o fata engleza, dar fata se indragostise de el si nu-i prea ardea de lectiile predate de el.Dupa ce ajunge acasa, discuta impreuna cu parintii lui care ii sunt eventualele meserii pe care le-ar putea practica in viitor si nu par a cadea de acord asupra unei decizii.

Capitolul 3 (SUNDAY 15 JULY 1990) Taj Mahal
urmeaza...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...