elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

18 noiembrie 2016

Terry Pratchett

Sir Terence David John Pratchett (cunoscut fanilor ca Terry; n. 28 aprilie 1948, Beaconsfield, Buckinghamshire, Regatul Unit – d. 12 martie 2015, Broad Chalke(en), Wiltshire, Regatul Unit) a fost un scriitor britanic, cunoscut pentru scrierile sale umoristice în domeniul fantasy, în special pentru longeviva serie Lumea Disc. Primul roman al lui Pratchett, The Carpet People, a apărut în 1971 și, de la apariția primului roman din Lumea Disc (Culoarea magiei), publicat în 1983, a scris în medie două cărți pe an.

Pratchett a fost cel mai bine vândut autor britanic al anilor '90, și până în august 2010 vânduse peste 65 de milioane de cărți în întreaga lume, în treizeci și șapte de limbi. În 1998 Pratchett a fost desemnat Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE) „pentru servicii aduse literaturii”, iar în 2009 a fost desemnat cavaler în New Year Honours. În 2001 a obținut Medalia Carnegie pentru literatură adolescentină cu romanul Uluitorul Maurice și rozătoarele lui educate.

În decembrie 2007 Pratchett a făcut public faptul că suferă de Boala Alzheimer și, ulterior, a făcut o donație substanțială către Alzheimer's Research Trust, și a realizat un documentar pentru BBC care prezintă evoluția bolii sale.

More here!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...