elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

12 martie 2020

Povestea Faridei. Fata care a învins ISIS - Impresii

Este prima carte care m-a făcut efectiv să plâng în autobuz în timp ce citeam ultimele 20 de pagini. Toată povestea e în sine cutremurătoare și te faci să te gândești că ceva e greșit cu omenirea asta.

Poate nu vă va impresiona foarte tare povestea, însă pe mine m-a atins la suflet.
Cu siguranță am auzit cu toții de ISIS și de războiul care s-a dus și se duce în Irak, Siria și țările arabe, dar nu conștientizăm cât de departe s-a ajuns. Nu realizăm că mânați de religie facem atâta rău altor persoane.
Acum o să vă spun de ce m-a atins atât de mult o carte, o autobiografie a unei simple femei irakiane. Ei bine m-am regăsit în fetița simplă de la tară, inocentă și cu vise mărețe. O fetiță care era studiincioasă, căreia îi plăcea matematica, care împreună cu părinții și frații ei duce o viață liniștită. Până aici ma identific cu această fetiță. Ceea ce mă diferențiează este religia și țara în care m-am născut și crescut.
Ceea ce m-a șocat a fost când am conștientizat cât de ușor e să pierzi toate astea liniștea, părinții, prietenii, casa, virginitatea, într-un mod brutal si neomenesc. Și pentru ce? Ca să impui noi reguli, o nouă religie?
Da, nu e prima dată in istorie când se întâmplă asta și cu siguranță nici ultima. Dar când citesti în cărțile de istorie parcă nu te afectează atât de tare.
Într-adevăr în vechiul testament sunt menționate luptele pe care le-au dus creștinii in numele religiei, dar chiar mai e nevoie de asta? Chiar e corect ceea ce fac războinicii SI-ului? Oare Dumnezeul lor, care teoretic e și al nostru, pentru ca nu există mai mulți, le trece cu vederea toate violurile, toate măcelurile, toate nedreptățile pe care le fac aceștia?
Oare cât ne va răbda Dumnezeu pe acest pământ?

Farida e o fată puternică. A supraviețuit unor lucruri inimaginabile și a avut puterea să lupte pentru libertate. Și mai mult de atât a avut puterea de a povesti tot ceea ce i s-a întâmplat. Este o carte care merită citită și povestită mai departe, chiar are o lecție de viață care ar trebui învățată.
Lectură plăcută!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...