elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

26 ianuarie 2022

Fata dinainte - Rezumat

 

Firul narativ al cartii este impartit in doua. Un fir narativ din trecut o insoteste pe Emma, o tanara care se muta impreuna cu iubitul ei in grandioasa cladire din One Folgate Street, construita de faimosul arhitect Eduard Monkford.

Initial planificata a fi propria lui casa, din cauza unui tragic accident in care sotia si fiul lui mor, casa al carei design e inedit si inovativ, ajunge sa fie inchiriata pe baza unui formular si in urma unui interviu.

Foarte putine persoane reuseau sa treaca de interviu si sa aiba acces la aceasta casa.

Emma, care se muta din fostul apartament in care locuia cu iubitul ei, din cauza unei spargeri, ia decizia de a trai o viata mult mai simpla, minimalista si ordonata, dictata de regulile noii case.

Desi stricte, regulile devin obisnuita pentru Emma. Datorita unor minciuni si secrete pe care Emma le tine fata de iubitul ei, ajung sa se desparta. Imediat dupa despartire, Eduard incepe o relatie cu Emma. Relatia nu tine foarte mult, dupa despartirea lor, fata fiind gasita moarta in casa, la baza scarilor. Politia care ancheteaza cazul nu are prea multe dovezi asa ca inchid cazul considerand ca fata se sinucisese aruncandu-se pe scari.

Al doilea fir epic, cel curent spune povestea lui Jane. O tanara care pierduse o sarcina, si odata cu ea si jobul asa ca e nevoita sa se mute din chiria in care locuia pentru ca nu isi mai permitea sa o plateasca. Este acceptata de Eduard pentru a locui in casa lui.

Nu foarte tarziu dupa ce se muta in casa, fata are la randul ei o relatie cu Eduard. Desi relatia merge bine, fata incepe sa se intrebe ce se intamplase cu fata care locuie inainte in casa (Emma) despre care afla de la fostul ei iubit.

Incepe sa isi puna intrebari, si asa ajunge pe urmele criminalului. Are insa din pacate prea multe piste. Devine usor-usor obsedata de a afla cine fusese cel care o omorase. Il suspecteaza chiar pe Eduard, despre care afla ca fusese cumva suspect si de moartea sotiei si fiului lui.

Totul se naruie, si criminalul iese la suprafata in persoana lui Simon, fostul prieten al Emmei.

Acesta intr-un access de gelozie o omorase pe Emma si intentiona sa faca acelasi lucru si cu Jane. Aceasta insa are grija mai mare, si intr-o clipa de neatentia il impinge pe Simon pe acelasi scari pe care isi gasise si fosta lui iubita sfarsitul.

Intors din delegatia in care fusese plecat Eduard incearca sa reinoade relatia cu Jane, care aflase intre timp ca este insarcinata cu el. Aceasta da nastere unui fiu cu sindrom Down. Eduard o roaga sa il dea spre adoptie si sa incerce sa faca un alt copil sanatos impreuna. Insa ea nu e de acord, asa ca ia decizia de a parasi definitiv casa din One Folgate Street.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...