elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

29 martie 2010

Ingeri si demoni - Rezumatul romanului


Romanul “Ingeri si demoni”, scris inainte de “Codul lui Da Vinci”, nu a avut parte, evident de aceeasi promovare ca cel din urma.
Exista multe asemanari intre cele doua romane, de la acelasi personaj principal, Robert Langdon, si aceleasi 24 de ore in care se petrece actiunea, pana la subiectul religios si “salvarea situatiei” cu ajutorul simbolurilor pe care Langdon le cunoaste atat de bine.

Pe scurt, vestitul profesor este trezit in mijlocul noptii, cand ii este prezentata o fotografie cu un cadravu (la intamplarile din acest roman se face referire in “Codul lui Da Vinci”) care are insemnat pe piept o ambigrama ce reprezinta numele unei societati secrete despre care se credea ca nu mai exista, Illuminati. Este lansata astfel tema romanului, si anume conflictul dintre religie si stiinta.
Pe parcursul romanului aflam ca asasinul platit de Illuminati a ascuns in cladirea Vaticanului o bomba cu ceas confectionata din antimaterie, chiar in ziua conclavului, cand urmeaza a fi ales noul Papa. Pe deasupra acesta i-a rapit pe cei patru cardinali din care cel mai probabil urma sa fie ales noul Papa, cardinali pe care ii sacrifica pe ceea ce Illuminati numeau “altarele stiintei”, legate intr-un fel de fiecare din cele patru elemente primordiale. Aceste altare sunt obiective turistice in Roma acum, aflate pe linia ce reprezinta “calea iluminarii”, pe care oricine dorea sa devina Illuminati trebuia sa o gaseasca si sa o parcurga pentru a ajunge la locul de intalnire al vechii societati stiintifice.
Cartea este plina de surprize si rasturnari de situatie; daca acesta din urma v-a placut, sigur nu vreti sa ratati “Ingeri si demoni”; pentru cei care nu au citit sau carora nu le-a placut “Codul lui Da Vinci”, incercati totusi romanul de fata.

2 comentarii:

Cele mai populare postari din ultima saptamana...