elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

24 august 2011

Castelana din Shenstone - Rezumat

Intr-o dupa amiaza cetoasa din luna Noiembrie, lady Ingleby din Shenstone primeste o telegrama din partea doctorului si prietenului sotului ei, Michel. El isi anunta vizita. Tom, cainele sotului devenise in ultima vreme foarte trist si totodata refuza mancarea. Lady Ingleby niciodata nu reusise sa intre in gratiile sotului sau asa cum era cainele acesta, asa ca stia ca trebuia sa-l tina sanatos pana se intorcea sotul ei din razboi, unde plecase cu ceva timp in urma.

La aparitia doctorului, cainele se uita catre el, iar doctorul ii confirma parca o veste pe care el o astepta. Dupa o mica discutie, doctorul ii marturiseste Lady-ei Ingleby motivul sosirii sale asa de grabnica. Sotul acesteia fusese victima unui accident, o bomba explodase mai devreme decat trebuia ii curmase viata.
Desi Lady Ingleby nu se simtise niciodata iubita de catre Michel in cei 10 ani de casnicie, simtea un sentiment de foarte mare regret. Regreta faptul ca nu reusise sa simta sentimentul iubirii alaturi de sotul ei. A doua zi il gaseste pe Tom, cainele sotului sau, mort, acest lucru amplificand durerea pe care o simtea in suflet.
Timp de sapte luni ea traieste in aceasta stare de tristete. Dupa aceasta perioada ea incepe sa observe ca doi dintre prietenii si camarazii de razboi ai sotului sau o vizitau foarte des si erau foarte amabili cu ea. Atunci realizeaza ea ca era o femeie tanara de 28 de ani libera sa-si refaca viata.
Medicul o intelege cel mai bine si ii prescrie o cura de odihna pe timp de o luna intr-un satulet singuratic, pe tarmul Cornualiei. De asemenea ii recomanda sa-si schimbe numele si sa intrerupa orice legatura cu apropiatii, cu exceptia unei singura persoane la alegere.
In acel satulet, ii este dat sa intalneasca un barbat care ii atrage privirile, dar pare ca el nici macar n-o observa, fiind prea ocupat cu tovarasia altor femei.
Insa intr-una dintre zile ea se aventureaza prea mult pe tarm, si este surprinsa intr-un golf de catre fluxul marii. Norocul ei este Jim Airth, care zarind-o pleaca imediat in salvarea ei. Reusete sa o urce pe o stanca la timp. Si acolo isi petrec toata noaptea. Atunci se cunosc cei doi cu adevarat, iar lady Ingleby afla ca si el o observase inca de la venirea in sat, dar ca nici el nu indraznise sa ii vorbeasca.
Din acel moment viata lor se schimba, pe zi ce trece intre cei doi infloreste o iubire pura si pasionala totodata. Lady Ingleby isi ascunde insa si fata de el identitatea, asa ca la intoarcere in Shenstone, cand Jim Airth vine sa o cunoasca si sa-i vorbeasca doamnei Ingleby, o gaseste pe iubita lui in acea persoana si asta nu e tocmai o surpriza prea placuta.
Misterul ii este dezvaluit lui Lady Ingleby de catre un prieten de-al sotului ei. Jim Airth este omul care facuse din ea o vaduva, adica cel din a carui vina se produsese accidentul.
El nu se poate ierta si pleaca cu gandul de a nu o mai revedea niciodata.
Dupa cateva zile, lady Ingleby primeste o telegrama prin care afla ca sotul ei traieste. Primul lucru pe care aceasta il face este de a-l anunta pe Jim Airth. Acesta nu este fericit de ideea ca sotul ei traia si nu fusese asadar criminalul, ci mai degraba vine cu alte idei. Ii propune lady-ei Ingleby sa fuga impreuna cu el undeva departe. Ea nu accepta, iar el pleaca foarte dezamagit. Soarta face ca vestea despre sotului ei sa fie false, si astfel ea accepta sa plece cu el si sa se casatoreasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...