elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

14 mai 2012

Fratii Karamazov vol II - Impresii

"Fratii Karamazov" este un roman reusit. Povestea familiei Karamazov, drama traita de aceasta si intrigile dintre fratii vitregi Karamazov este impresionanta. Stilul acesta de roman rusesc al lui Dostoievsci este poate un pic cam greu de citit, dar sunt sigura ca un cititor cu experienta apreciaza si autori de genu', care scriu romane in care nu este prezentata doar o poveste ci pana la urma ajungi sa traiesti alaturi de personaj, sa iti faci sperante care sa se spulbere,. sa crezi in nevinovatia personajului , apoi sa iti dai seama ca poate fi o sansa sa fie chiar vinovat, iar in cele din urma sa realizezi ca vinovatul este poate cel pe care nici nu il banuiai implicat.

Noi, oamenii, preferam lucrurile simple. Ne dorim sa intuim de la inceput, inca din intriga care este motivul si cine e vinovatul. Totusi astfel de autori, precum Dostoievski, au reusit sa aduca un nou tip de actiune, de roman.
Sper ca v-am facut suficienti de curiosi pentru a citi romanul, desi stufos, as putea spune valoros.
Lectura placuta si va astept cu impresii legate de el!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...