elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

26 iulie 2012

Sa ucizi o pasare cantatoare - Rezumat

În vârstă de 12 şi respectiv 9 ani cei doi copii ai avocatului Atticus Finch îşi petrec copilăria într-un orăşel din sudul Statelor Unite ,un loc în care albii bogaţi,albii săraci şi negri trăiesc într-o vecinătate aparent paşnică.
Intâmplări hazlii legate de şcoală,oferă cititorului revelaţii interesante asupra societăţii,obiceiurilor,ocupaţiilor celor din orăşel,dezvăluind spirit îngust,lipsă de ambiţie sau neglijare totală a regulilor de igiena din partea multor familii. Evenimentul de seamă este procesul unui tânăr negru acuzat de violul unei fete albe- puţin întârziată mental- proces în care avocatul apărării este Atticus –spre dezaprobarea întregii comunităţi albe a orăşelului.Reacţiile fiecarei familii,de albi sau negri ,sunt comentate din punctul de vedere inocent dar logic- sănătos al fetiţei care învaţă să deosebească binele de rău,cinstea de lipsa de onestitate,bunăvoinţa şi simţul dreptăţii de obtuzitate şi reavoinţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...