elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

3 noiembrie 2017

Magicianul - Rezumat

Nicolas Urfe este personajul principal al romanului care primește un post de profesor de limbă engleză în Grecia pe care-l acceptă cu maximă încântare. Ajuns acolo, Nicolas își dă seama de faptul că încântarea sa a fost mult prea exagerata, insula din Grecia făcându-l să se simtă izolat și singur, atât de singur încât este foarte aproape de o sinucidere. Reușește însă să nu folosească pistolul pentru a se împușca în cap și astfel trece peste un moment dificil al vieții sale.
Chiar dacă fusese avertizat de predecesorul său să nu meargă în sala de așteptare, acesta nu ține cont de avertismentul făcut și astfel ajunge la Bourani unde îl cunoaște pe Conchis, un bătrân foarte bogat de aproximativ 60-70 de ani care îl folosește pe Urfe ca personaj central în așa zisa joaca de-a Dumnezeu. Acesta începe să-i povestească viața sa iar mai apoi Urfe este obligat să treacă prin diferite momente trăite odată de către Conchis. Fiind foarte captivat de acest loc, Urfe merge la Bourani în fiecare weekend și astfel începe să observe diferite scene foarte stranii. Se îndrăgostește de Julie, despre care Conchis spune că este doar o pacientă cu tulburări psihice, însă care pare complet normală dar și care îi spune lui Urfe că tot ceea ce se întâmplă la Bourani este un joc de teatru iar ei sunt doar personaje. Acesta este defapt și joaca de-a Dumnezeu al lui Conchis care dovedește că poate să dețină controlul asupra oricărei persoane.

Din acest moment Urfe este prins la mijloc: insistențele lui Conchis care spune că Julie este nebună și declarațiile lui Julie care-l convinge pe Urfe că este complet normală și că totul este doar un joc pe care îl joacă doar pentru că a fost plătită foarte bine. Astfel Urfe ajunge să se îndrăgostească de Julie iar din acest moment începe declinul personajului.

Întreaga acțiune a cărții Magicianul este o continuă încercare de a dezlega unele mistere care par imposibil de dezlegat. De fiecare dată atunci când credem că în sfârșit vom afla adevărul, apare un alt mister și astfel uneori devenim frustrați. Astfel, pe parcursul romanului cititorul își pune o mulțime de întrebări a căror răspunsuri par imposibil de găsit, acțiunea cărții devenind un teatru care continuă la nesfârșit schimbându-se doar personajele și scena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...