elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

3 aprilie 2019

Pistolarul - Rezumat

Cartea începe direct: eroul, pistolarul Roland, ultimul de felul său, traversează un deşert, fiind pe urmele Omului în Negru. Ținutul unde se desfăşoară acțiunea se numeşte Lumea de Mijloc şi pare desprins din filmele western (nu degeaba personajul principal poartă pistoale la brâu), este populat de demoni, mutanţi şi animale ciudate, în timp ce majoritatea oamenilor se refugiază în orăşele prăfuite. Inițial nu ştim motivul pentru care Roland e pe urmele Omului în Negru, nu ştim nici măcar de cât timp durează urmărirea.


Însă prinderea acestuia nu constituie elementul principal al călătoriei pistolarului. Motivul adevărat este ajungerea la Turnul Întunecat (bineînţeles că nu ştim ce este, unde este, cine l-a construit sau de ce) şi distrugerea lui. Iar pentru asta Roland este dispus să facă orice, chiar să sacrifice viaţa unui copil, Jake, care a ajuns în acest univers după ce a fost ucis în New York de un criminal în serie, fiind împins în faţa unei maşini.

Confruntarea finală dintre urmărit şi urmăritor nu este deloc spectaculoasă: în loc de pac-pac-ul mult aşteptat, avem de-a face cu discuţii filozofice despre univers, viitor şi alte chestii metafizice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...