elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

11 mai 2019

Austerlitz - Impresii

Stilul cu care scrie Sebal nu e unul chiar usor de citit, dar este deosebit si dupa parerea mea si nu numai merita un premiu Nobel.


Este un roman cu o poveste cutremuratoare, pe care o aflam abia in a doua parte a romanului.
Asa cum te-ai astepta din titlu, sa fie vorba despre lagarele din al doilea razboi mondial, in prima parte a romanului nu aflam foarte multe despre ce este romanul. Aflam care este profesia personajului Austerlitz si care ii sunt pasiunile, ulterior fiindu-ne dezvalui si faptul ca el este copilul unei familii de evrei care au fost luati in lagar, unde probabil si-au pierdut viata. Aparent el scapase printr-o minune prin eforturile facute de mama lui (o artista/actrita ramasa fara munca din cauza faptului ca era evreica) trimitandu-l cu un tren in Marea Britanie unde este infiat de un pastor.
Afla adevarul mult mai tarziu despre familia lui, dupa varsta de cincizeci de ani, cand ajunge sa viziteze Praga si locurile de unde plecase la varsta frageda de 4 ani.
Am intrat putin mai mult in detalii, dar asta pentru a va convinge ca e o carte care merita citita, desi e putin dificila la inceput.
Acestea fiind zise va doresc lectura placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...