Este o carte interesanta, desi tind sa cred ca vrea sa fie un manifest al unui cult care urmareste sa recruteze adepti sau cel putin sa trezeasca curiozitatea cititorilor in privinta cultului respectiv.
Recomandata de un prieten drag, cartea mi-a trezit curiozitatea inca de la inceput. Insa pe parcurs m-a pierdut pe alocuri in momentele in care se incerca parca un pic fortat sa te faca sa crezi ca acele lucruri chiar se intampla in realitate in zilele noastre.
Actiunea dupa parerea mea a fost prea rapida, nu mi-a dat timp sa inteleg bine ce vrea sa reprezinte o Viziune ca deja trecea la urmatoarea (dupa ce veti citi veti intelege despre ce Viziuni e vorba).
A durat mii de ani pentru ca informatia sa ajunga la anumite persoane care au reusit sa o proceseze pe parcursul a 2-3 zile - ceva nu mi se leaga aici.
Dupa parerea mea, daca faci o carte cu o actiune asa ampla risti mult atunci cand nu le legi si din punct de vedere logic, si ai ca scop doar sa ametesti putin mintile.
Sunt convinsa ca parerile sunt impartite si nu veti fi poate toti de acord cu mine, de aceea v-as ruga sa-mi lasati un comment despre parerea voastra referitoare la carte.
"Majoritatea oamenilor îşi întrebuinţează cea mai mare parte din timp ca să trăiască, şi puţina libertate care le mai rămâne îi înspăimântă atât de tare, încât fac tot ce le stă în putinţă ca să scape de ea." (Suferințele tânărului Werther - Goethe)
Postare prezentată
Invitatie la vals - Citate
"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Cele mai populare postari din ultima saptamana...
-
In seara in care avea loc un mare bal la Palat, Puiu Faranga, o ucide pe sotia sa, Madeleine, aparent fara niciun motiv. Tatal sau, Pol...
-
Povestea începe la Londra la 2 octombrie 1872. Phileas Fogg este un gentleman necăsătorit, care locuieşte la numarul 7 Savile Row din Burlin...
-
Cartea descrie aventurile unui grup foarte variat pe parcursul căutării căpitanului Harry Grant, de pe nava Britannia . Găsind în pântecel...
-
Romanul debuteaza cu prezentarea personajului Dona St. Columb, o femeie din inalta societate a Londrei. Ea ia decizia de a se retrage impr...
-
"Era o noapte minunată, o noapte cum numai în tinereţe pot fi nopţile" "Sunt un visător; trăiesc atât de puţin în realitate ş...
Am gasit o varianta pdf a cartii. Nu am citit foarte mult, doar primele trei viziuni. Impresia e ca se concentreaza pe intiparirea unor adevaruri, unor crezuri, iar restul actiunii e doar material colateral, un fel de improvizatie. Pesemne trebuie sa fim atenti la esenta. Par lucruri intelepte cele spuse acolo, cu insemnatate, daca stai sa le judeci, ma refer mai ales la intelegerea din perspectiva istorica. Voi reveni dupa ce o voi citi pe toata.
RăspundețiȘtergereRevin cu impresii generale. As zice ca scrierea e asa si asa. Actiunea e ingramadita intr-un mod neverosimil, deloc plauzibil, comprimata si structurata la un nivel de roman pt adolescenti. Cred insa ca autorul a facut-o constient, deliberat, vrand sa puncteze anumite intamplari, dialoguri prin care sa exemplifice teoriile. In mare masura cred ca ele ca sunt corecte, "lupta pentru energie" mi s-a aratat ca o revelatie. Veridice mi-au parut si teoria legata de formarea individului, asa numitul "teatru de lupta", cea tratand perspectiva istorica, rolul coincidentelor sau indrumarea gandurilor si evitarea dependentei de alte persoane. Cred ca scrierea se constituie intr-un tratat de psihologie atingand latura spirituala, cu siguranta largeste orizonturile intelegerii, asa ca prin urmare e o lectura de recomandat.
RăspundețiȘtergere