elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

20 iulie 2009

Promisiune mincinoasa - Rezumatul romanului

Personal imi place foarte mult stilul lui Roughan. Povestea este foarte captivanta cu rasturnari de situatie la orice pas.
Totul se invarte in jurul unui psiholog David Rember, care cu ajutorul unei paciente misterioase este acuzat de uciderea unui om pe care-l consiliase cu un an in urma.

O tanara care se da drept Samantha Kent, sotia domnului Kent cel care este ucis, vine pentru consiliere psihologica la Dr. Rember.
Vaduv de 3 ani, el incepe incet-incet sa uite de suferinta cauzata de moartea sotiei sale Rebeca si se indragosteste de pacienta sa . Aceasta il pacaleste atat de mult incat ajunge acasa la el unde lasa o scrisoare incriminatoare, dovada pentru mai tarziu. De asemenea il ia si pe el la ea pentru a-i arata locuinta.
Motivul invocat pentru care venise la psiholog era faptul ca simtea nevoia de a-si ucide sotul, care, dupa spusele ei, nu-i dadea dreptul la divort, amenintand-o cu retinerea copilului lor in varsta de 2 ani.
In noapte in care are loc crima, David cade in capcana intinsa de pacienta sa si se duce la locul crimei. Fiind gasit la locul faptei de catre autoritati el devine principalul suspect, cu atat mai mult cu cat arma crimei, un cutit, ii apartinea. In plus, dupa o perchezitie in casa lui ii este gasita si o scrisoare incriminatoare.
Toate probele fiind gasite, David nu mai are nicio scapare, mai ales datorita faptului ca pacienta sa pare ca isi luase o identitate falsa si era de negasit.
cu ajutorul prietenului sau, Victor, dar si a avocatei tery, reuseste sa scape in cele din urma de acuzatii. pacienta misterioasa isi face din nou aparitia, dar este ucisa de doamna Samantha Kent intr-o altercatie. ea este invinuita de tot. Identitatea sa se dovedeste a fii Haley Morgan, fiica lui Evelyn Stark.
Psihologul nu poate lasa totul balta asa ca merge mai departe si afla ca Haley nu fusese decat o marioneta in tot acest joc. Nu ea il ucisese pe Conrad Birch. Ii fusese insa amanta.
In cele din urma adevaratul criminal se dovedeste a fii adevarata Samantha Kent care nu-l mai dorea pe sotul sau langa ea.
Totul se termina frumos, dreptatea trimfand, iar David ramane cu avocata sa, Tery.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...