21 iulie 2009

Unsprezece minute - Rezumatul romanului


Romanul "Unsprezece minute este povestea Mariei, o fata dintr-un sat brazilian, ale carei prime intilniri inocente cu dragostea o lasa cu inima frinta. La o virsta frageda, ea se convinge ca nu va gasi niciodata dragostea adevarata, crezind in schimb ca "dragostea este un lucru cumplit care te face sa suferi..." O intilnire intimplatoare in Rio de Janeiro o face sa plece la Geneva, unde viseaza sa gaseasca faima si bogatie, dar sfirseste in strada, ca prostituata.
Dar aici incepe un film dur şi înfiorător pe care-l întâlnim în atâtea reportaje şi articole – despre fetele ajunse fără voia lor prostituate pe meleaguri străine. Şi asta deoarece Maria alege într-un fel sau altul această meserie şi ajunge să o practice în inima Elveţiei, într-unul dintre localurile „serioase” din Geneva. Aşa cum o spune şi Coelho – „Elveţia era poate cea mai bună ţară din lume ca să lucrezi ca prostituată”, ba chiar – „era o profesie ca oricare alta”. In Geneva, Maria se indeparteaza tot mai mult de dragoste, devenind tot mai fascinata de sex.

Trăindu-şi viaţa
Maria ajunge să-i cunoască pe bărbaţi şi începe să se cunoască şi pe ea. Iar destinul îi este schimbat numai când face cunoştinţă cu un tânăr pictor. Acesta este cel care-i descoperă lumina personală, într-o cafenea aflată lângă vechiul drum de pelerinaj care duce la Compostela. Întâlnirea cu pictorul o va arunca pe Maria într-o luptă greu de câştigat – între vise şi planuri, între ceva la ce tânjeşte şi ceva ce şi-a plănuit să aibă. Astfel va trebui să-şi înfrunte demonii personali şi pe aceia ai lui Ralf. Iar toate acestea, în lumea imperfectă în care trăim, cu umbrele şi lumina ei, lume în care suntem datori să ne căutam povestea noastră, să învăţăm să ne cunoaştem, să ne urmărim fericirea, aşa cum încearcă şi Maria…

Un comentariu:

  1. Super cartea...am citit-o si mi-a placut mult.Chiar poti invata multe din tot ce spune Coelho

    RăspundețiȘtergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...