5 februarie 2010

Zori de zi - Rezumatul romanului

Dupa ce Edward ii cere mana Bellei tatalui ei, are loc nunta. Alice este cea care are grija atat de tinuta Bellei, cat si de organizarea petrecerii. Astfel Bella are parte de o nunta superba. Imediat dupa nunta cei doi miri pleaza intr-o excursie pe insula Esme. Acolo isi petrec o perioada foarte placuta, pana intr-o zi cand Bella realizeaza faptul ca ramasese insarcinata, iar sarcina nu era una chiar obsnuita.
Faptul ca toti sunt de parere ca un copil i-ar pune viata in pericol, o face pe Bella sa se imprieteneasca si sa caute un sprijin in Rosalie pentru a pastra copilul.
Din viziunea lui Jacob lucrurile sunt foarte complicate.Vestea ca Bella este insarcinata duce la destramarea haitei. Jacob paresteste haita, iar dupa cateva zile il urmeaza si Seth si Leah. Sarcina Bellei este foarte diferita fata de una nbormala, copilul dezvoltandu-se mult ma repede si fiind foarte puternic. Jacob sufera ingrozitor cand vede starea in care se afla Bella, dar cu toate astea nu se desparte de ea.
In cele din urma Bella naste o fetita, pe Renesmee, iar Edward reuseste sa o salveze desi era pe moarte.
Inca din primul moment Bella da dovata de mult curaj si autocontrol. O cunoaste pe Renesmee si este incantata de fiica sa. Jacob o gaseste pe Renesmee irezistibila, de fapt realizeaza ca ea era sufletul pereche pe care il cauta. Charlie afla cu ajutorul lui Jacob ca se intampla lucruri ciudate in acel orasel si este de acord sa nu stie prea multe, atata timp cat o va putea vedea pe Bella. O cunoaste si pe nepoata sa pe care o indrageste imediat.Renesmee era pe jumatate vampir, dar, la fel ca mama ei, reuseste sa se stapaneasca sa nu-l muste pe Charlie.
Irina era suparata pe familia Cullen datorita aliantei dintre ei si varcolaci, dar in cele din urma hotareste sa
le faca o vizita. Din greseala ea o vede pe Renesmee si crede ca e vampir. Cum copii vampiri erau un lucru interzis se duce direct la Volturi. Acestia la aflarea vestii incep sa-s faca pregatiri pentru a se duce si a-i nimici pe membri familiei Cullen. Alice vede lucrul acesta si ii pune in garda. familia Cullen isi invita toti prietenii
vampiri din toata lumea pentru a fi martori la nevinovatia lor. Bella descopera faprul ca e scut, adica se poate
proteja pe ea de puterile celorlalti vampiri dar nu numai.. ea poate sa protejeze mai multi vampiri impreuna cu ea.Exerseaza si reuseste sa extinda scutul.
Volturii vin la data anuntata in previziunile lui Alice. Desi Volturii sunt depasiti numeric de baricada adversa
hotarasc sa-i provoace. Asa ca o omoara pe Irina pe motiv ca ii indusese in eroare. Acest lucru nu duce la nimic asa ca ei supun votului daca sa atace sau nu. In ultimul moment Aro se hotareste sa nu atace si pleaca lasandu-i pe Culleni in pace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...