elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

2 noiembrie 2009

Padurea norvegiana - Rezumatul romanului


Dupa 18 ani, Watanabe isi aduce aminte de tineretea zbuciumata cu ajutorul unei piese a formatiei Beathels si anume "Padurea norvegiana".
In urma cu 18 ani avusese un prieten pe nume Kizuki, care se sinucisese brusc si aparent fara niciun motiv. Dupa doi ani de la moartea acestuia Watanabe se intalneste cu iubita prietenului sau, Naoko.

Hotarasc sa iasa impreuna de cateva ori. Amndoi erau studenti. El studia arta teatrului. Intre ei doi se infiripa o poveste de dragoste care evolueaza incet si placut pana in momentul in care au prima noapte de dragoste.
Din acel moment totul se schimba intre ei. ea isi aminteste de Kizuki si de relatia ei cu el si cade intr-o depresie. Se interneaza la un fel de spital.
Desi simte ca o iubeste, Watanabe nu rezista tentatiei de a avea cateva aventuri cu alte fete. Datorita prietenului sau Nagasama, are parte de cateva aventuri de o noapte.
la facultate el o intalneste pe Midori, de care se indragosteste, dar teama de a nu o distruge pe Naoko il tine departe de ea o perioada. In cele din urma ii face o vizita la spital. Acolo o cunoaste pe Reiko, o prietena a lui Naoko.
Nu reuseste sa se integreze si in cele din urma Naoko se sinucide.
Cuprins de remuscari, Watanabe isi ia o vacanta, incercand sa se ascunda atat de lume cat si de el insusi. In cele din urma se va intoarce in oras unde isi va relua viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...