elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

15 decembrie 2010

Harry Potter si ordinul Phoenix - Rezumat

Harry Potter creează o vrajă Patronus când este atacat împreună cu vărul său Dudley Dursley de dementori, lucru care îi poate aduce exmatricularea. Membrii Ordinului Phoenix sosesc la scurt timp după aceea pentru a-l duce pe Harry la cartierul lor general, unde se alătură familiei Weasley, Hermionei Granger, şi naşului său, Sirius Black. El află că lordul Cap-de-mort adună o armată pentru a recupera o "armă". Între timp, datorită mărturiei lui Albus Dumbledore şi a vecinei sale, Arabella Figg, este achitat de toate acuzaţiile pentru folosirea nepermisă a magiei.

La Hogwarts, un nou profesor a fost numit, în persoana lui Dolores Umbridge, numită de Minister pentru a ţine sub control şcoala. Materia este schimbată, fiind predată doar teoria impusă de minister, şi nu lucrurile practice de care ar avea elevii nevoie. Ea este numită ulterior inchizitor, impunând reguli stricte şi pedepse aspre. Autoritatea ei se extinde şi asupra profesorilor, ea concediind-o pe Trelawney şi ameninţându-l pe Hagrid cu acelaşi lucru.

Harry are coşmaruri, în care se visează un şarpe care îl atacă pe tatăl lui Ron. Pentru a-l apăra, Dumbledore îl pune pe Severus Snape să-i predea lui Harry oclumanţia, care îl va proteja, însă animozitatea dintre cei doi nu le permite să îşi ducă lecţiile la bun sfârşit.
Pentru că lecţiile predate la şcoală le sunt inutile, Harry, la sfatul Hermionei, le predă elevilor cercetaşi, astropufi şi ochi-de-şoim tactici de apărare împotriva magiei negre. Grupul lor clandestin este numit "Armata lui Dumbledore". Ei sunt în cele din urmă descoperiţi, dar Dumbledore îşi asumă responsabilitatea, şi apoi fuge, pentru a evita arestarea.
Umbridge devine noua directoare a Hogwarts, şi îl concediază pe Hagrid. Lipsa ei de popularitate îi face pe Fred şi George să se revolte şi creează haos în şcoală.
Harry are o viziune în care Sirius era torturat la Ministerul Magiei, şi încearcă să îl contacteze pe acesta, dar este prins. Umbridge dezvăluie apoi că ea e cea care i-a trimis pe dementori care să-l atace pe Harry, şi se pregăteşte să folosească blestemul Cruciatus împotriva lui. Hermione însă se declară gata să îi arate unde este ascunsă presupusa armă a lui Dumbledore, din Pădurea interzisă. Ea, Harry şi Umbridge merg în pădure, unde îi întâlnesc pe centauri. Umbridge îi insultă, şi este răpită de aceştia, iar Hermione şi Harry scapă, şi împreună cu tovarăşii din Armata lui Dumbledore, Ginny, Neville şi Luna, zboară spre Ministerul Magiei pe thestralii şcolii.
La Minister, ei sunt atacaţi de Devoratorii morţii. Când aproape sunt înfrânţi, sosesc membrii Ordinului Phoenix. În bătălia ce urmează, profeţia pe care o căuta Cap-de-Mort este distrusă. Sirius este ucis de verişoara sa, Bellatrix Lestrange.
Devoratorii morţii sunt cu toţii capturaţi, cu excepţia lui Bellatrix Lestrange care fuge printr-un şemineu în timpul luptei dintre Cap-de-Mort şi Albus Dumbledore în timpul careia Cap-de-Mort intră în Harry încercân al poseda ,dar apar oameni Ministerului care îl fac să plece lasândul pe Harry.
Dumbledore îi dezvăluie lui Harry conţinutul profeţiei pierdute, care i-a fost făcută lui de Sybill Trelawney. Aparent, ori Harry, ori Cap-de-mort trebuie să moară, căci niciunul nu poate trăi cât timp celălalt supravieţuieşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...