elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

1 decembrie 2010

Harry Potter si prizonierul din Azkaban - Rezumat

În acest volum Harry se întâlneşte pentru prima data cu Remus Lupin noul profesor de Apărare contra Magiei Negre şi de Sirius Black, considerat de întreaga lume vrăjitorească drept un criminal notoriu - în urmă cu 13-14 ani el omorâse în masă o mulţime de "încuiaţi" printer care şi un vrajitor care a încercat să-l oprească, faptă considerată a fi fost provocată de dispariţia lui Voldemort. Faptul că acesta evadase din Azkaban reprezintă o ştire atât de importantă, încât a fost transmisă şi prin sistemele de informare ale încuiaţilor! Însă când intră în Hogwarts în ciuda multor măsuri de precauţie luate de directorul şi de profesorii şcolii, se dovedeşte a nu fi atât de sângeros pe cât se părea.
Mai târziu vom afla chiar că el este cel care i-a făcut cadou lui Harry mătura "Fulger" de Crăciun.
Harry se întâlneşte cu el după ce trece prin Salcia Bătăuşă pentru a-l ajuta pe Ron. Sirius, care de fapt este chiar naşul lui Harry, nu vrea decât să se răzbune pe Peter Pettigrew, adevăratul responsabil pentru moartea părinţilor lui Harry, James şi Lily Potter, şi care nu este atât de mort pe cât s-a presupus până în prezent din cauză că era transformat în şobolanul lui Ron Weasley timp de 12 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...