elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

20 iulie 2009

In deriva - Rezumatul romanului



In prim-plan gasim un cuplu, care locuieste in micul rasel numit Drifting (deriva) care are in posesie un hotel. Sotul este medic veterinar, iar sotia psiholog. Impreuna au doi copii: un baiat si o fata, ambii plecati la studii intr-un alt oras.

Claire, sotia, fusese crescuta de tatal ei, mama acesteia parasindu-i inca de cand avea doar cateva luni, asta in favoarea carierei.
Cu ajutorul unui barbat care poposeste intr-o zi la hotel, ea incepe, incet-incet, sa-si aminteasca de copilaria ei, cat de mult ii lipsise mama.
Fetita venita la hotel este oarba, ceea ce o face pe Claire sa o indrageasca foarte mult si sa o faca sa se simta cat mai confortabil.
Tatal ii se confeseaza lui Claire. Ii povesteste cum se nascuse Kayla, fetita lui, si anume dintr-o imprudenta a sotiei sale care nu si-o dorea. Se dusese la schiat cu doar doua luni inainte de a i se implini termenul si alunecase avand o nastere prematura, fetita nefiind bine dezvoltata si astfel pierzandu-si vederea. Ii mai marturiseste si faptul ca se afla in divort si aceasta dorea sa ia fetita si s-o duca la o scoala cu copii cu nevoi speciale.
La numai cateva zile se afla insa ca tot ceea ce spusese barbatul, Nick, fesesera doar minciuni. Divortul dintre el si sotia sa luase sfarsit cu mult timp in urama, iar Kayla se afla sub tutela mamei, care o iubea foarte mult. Asadar fetita fusese rapita de catre Nick.
Nasterea prematura fusese provocata nu de o imprudenta din partea mamei, ci din vina lui Nick, care intr-o seara o impinsese pe scari.
In cele din urma, cu ajutorul lui Calire si al sotului ei si nu numai, tatal rapitor este prins si pedepsit.
Toata povestea asta cu rapirea fetitei o pune pe ganduri pe Claire care porneste in cautarea propriei mame.
Pleaca impreuna cu sotul ei, Ely, in cautarea ei si o gaseste spre surprinderea ei.
Aceasta se recasatorise cu numai 5 ani in urma si lucra la un bar. Ursula, mama lui Claire, ii marturiseste ca incepuse sa-i fie dor de ea, desi nu-si manifestase niciodata vreo afectiune fata de ea.
Este un roman superb in care este descrisa foarte frumos relatia mama-copil.

5 comentarii:

  1. super fain romanul, face parte din colectia de romane vol 1, is 4 romane, din care am citit 3 :IN DERIVA, FLOAREA-SOARELUI si PROMISIUNE MINCINOASA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu doar doua: in derica si promisiune mincinoasa:-p
      dar cel mai mult mi-a placut promisiune mincinoasa ca nu m-a facut sa plang ca in deriva:))

      Ștergere
  2. super faina colecția ! am citit si io: în deriva;floarea-soarelui; și promisiune mincinoasa.
    MERITA CITITE !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru primul Anonim: Daca n-ai citit si hotul de spanzuratoare atunci ai ratat o carte f frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...