elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

27 august 2010

Pentru cine bat clopotele - Citate


"Totul e chestie de stiinta si ca taurul niciodata nu-l strapunge pe om; mai degraba omul se strapunge in coarnele taurului. Mandria nemasurata ii face sa vorbeasca totdeauna asa, si pe urma sunt strapunsi."

"N-am stiut c-o sa pot simti vreodata ce simt acum. Nici c-are sa mi se poate intampla asa ceva. As vrea sa fi avut toata viata ce am astazi. O sa ai, ii spunea alta parte a cugetului. O sa ai. O ai acum, si asta-i tot ce inseamna viata ta; acum. Nu exista altceva in afara de acum. Nu exista nici ieri, poti fi sigur, si nu exista nici vreun maine."



"Cand e viscol, vantul poate sulfa cu putere de uragan; dar aduce doar puritate alba si vazduhul e plin de albeata miscatoare, toate se schimba la fata, iar dupa ce vantul conteneste, ramane tacerea si neclintirea. Era un vifor puternici, si ar fi putut sa se bucure de el. Strica totul, dar nu insemna ca nu se poate bucura de el."

"E nevoie si sa ucizi, stiu,dar fapta asta e foarte daunatoare pentru om si socotesc ca, dupa ce s-o termina totul si om birui in razboi trebuie gasita o pocainta de vreun fel oarecare pentru toti ca sa ne putem izbavi."

"Nu te mai prosti singur cu privire la dragostea ce-o nutresti pentru o fiinta. Aici nu e vorba decat de faptul ca cea mai mare parte dintre oameni nu sunt destul de norocosi ca sa intalneasca dragostea."

"Ce cumplit animal e omul stapanit de furie! …… Furia asta e un alt lux blestemat pe care nu ti-l poti ingadui."

"Buna-cuviinta ar fi insemnat sa scoti sticla si sa oferi, de forma, un pahar. Asa ar fi facut un francez, si dupa aceea ar fi pus restul la pastrare, ca sa-l aiba si pentru alt prilej. Nu, sa te gandesti cu adevarata caldura ca musafirului are sa ii faca placere, pe urma s-o iei si s-o aduci cu tine numai pentru a-i da prilej sa se mai bucure o data, in vreme ce tu esti prins intr-o treaba in care ai toate temeiurile din lume sa te gandesti numai la tine si la nimeni altcineva, la nimic altceva In afara de ceea ce vrei sa duci la bun sfarsit – iata ce inseamna sa fii spaniol."

"Sunt un batran care o sa traiasca pana in ziua cand va raposa... Iar de vulpoi nu mi-e frica."

"Ca sa invingi in razboi trebuie sa-ti invingi dusmanii."

"La vreme de primejdie apararea inseamna sa stii ce trebuie sa infrunti."

"La razboi tot ce iti trebuie e sa fii destept. Da! Ca sa invingi ai nevoie de iscusinta si de arme."

"Traiesti o viata intreaga cu gandul ca aceste ganduri inseamna ceva, iar ele sfarsesc intotdeauna prin a nu insemna nimic."

"Uneori trebuie sa-ti traiesti intreaga viata in doua nopti pe care le ai la indemana."

"Sa bei nu inseamna nimic. sa fii beat, aia conteaza."

"da' un om destept e cateodata silit sa se imbete ca sa-si poata petrece vremea cu prostii."

"Exista un miros al fricii."

"Totdeauna se vor gasi unii in stare sa spuna ca dragostea nu exista numai fiindca ei nu au putinta sa o traiasca."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...