elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

26 august 2010

Pentru cine bat clopotele - Rezumat

Actiunea acestui roman se desfasoara in Spania, in timpul razboiului dintre republicani si fascisti. Desi, daca la prima vedere ati fi tentati sa credeti ca este doar un roman de razboi, va inselati. Razboiul se contureaza pe povestea de dragoste a unei tinere,Maria si un soldat american , Robert Jordan. El vine din Montana, SUA , unde preda limba spaniola,dar din cauza unui ordin de a arunca la un moment cheie un pod in aer ajunge in Spania, unde cunoaste ceata lui Pablo, un om foarte puternic si ambitios in tinerete, delasator si las la batranete.
Desi strain , Robert reuseste sa se integreze, autorul surprinzand astfel si celelalte personaje. Legaturile care se leaga intre ei devin foarte puternice, ei ajung sa fie foarte uniti in momentul distrugerii podului si a evenimentelor ce se succed.Pe langa insiruirea evenimentelor intr-o maniera excelenta, Hemingway descrie si anumite particularitati ale spaniolilor, ceea ce ii da o nuanta diferita cartii.


Finalul este pe masura..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...