elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

17 august 2010

Cainii negrii - Rezumat



Este un roman scris la persoana I, in care naratorul isi povesteste viata. Isi pierduse parintii intr-un accident de masina, iar din momentul acela traise sub ingrijirea surorii sale, Jean. Familia surori sale insa se confrunta cu probleme. Certurile ditre sora lui si sotul acesteia il marcau atat pe el, dar mai ales pe fiica acesteia, Sally.
A reusit foarte usor sa se integreze in alte familii. Intra foarte usor pe sub mana parintilor prietenilor sai, care isi neglijeau parintii, astfel el reusea sa dobandeasca nu numai iubirea de care ducea lipsa, dar si anumite cunostinte.
Dupa ce-a de-a18-a aniversare, Harper, sotul surorii sale a disparul definitiv. Tot atunci a plecat si el , dupa ce a fost admis la Oxford. Cea mai dezamagita de plecarea sa a fost evident micuta Sally.
Dupa terminarea studiilor a intalnit-o pe sotia sa, Jenny. Parintii ei l-au impresionat foarte mult. Evident i-a cucerit si pe acestia, si a inceput sa scrie o carte autobiografica lui June, mama lui Jenny.
Povestea vietii lui June traita alaturi de Bernard, dar si singura l-a captivat foarte mult pe narator. Astfel afla ca cei doi soti au trait foarte putin timp impreuna. In luna de miere au trait o experianta care avea sa le schimbe vietile. Aflati intr-o drumetie, June a mers inaintea lui Bernard, si a intalnit 2 dulai negri care i-ar fi putut pune viata in pericol. Din fericire, curajul de a-l lovi pe unul dintre ei cu un cutin i-a pus pe fuga si astfel a scapat teafara.
Astfel au aflat povestea dulailor adusi in satul acela pentru a-i tine pe oameni oarecum in frau. Dupa ce trupele care se ocupau de acest lucru s-au retras, dulaii au fost parasiti prin padurile din prejur, unde se hraneau cu diferite animale. Printr-o pura coincidenta, June s-a hotarat sa ramana in acel sat. Si-a cumparat o casa unde a trait de una singura, pentru ca Bernard s-a intors in Londra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...