elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

3 august 2010

Pendulul lui Foucault vol I - Rezumat

Este un roman care analizeaza tainele renumitilor Cavaleri templieri. Acestia dateaza, dupa spusele lor, din timpul lui Solomon, ducand mai departe stiinta Templului lui Solomon. Nu cred in credinta propovaduita de Domnul iisus si chiar ii sunt dusmani inversunati. Ritualul prin care cineva devine membru al sectei chiar are anumite parti prin care il blesteama si asupresc pe Iisus.

Aceste taine ale Cavalerilor sunt dezvaluite cu ajutorul lui Casaubon, un student care are ca proiect de studiu misterele Cavalerilor templieri. Ajutat de Jacopo Belbo el descopera multe amanunte.
La terminarea studiilor o insoteste pe iubita sa Lia in strainatate. Nu reuseste sa stea mult, plictisandu-se. Se intoarce in Italia unde isi gaseste un loc de munca temporar la un ziar. Avea de realizat un document cu poze despre metale si tot ce tine de ele.
Se indragosteste de Amparo care il urmeaza la toate expozitiile si tot ceea ce--l intereseaza pe el pare sa o intereseze si pe ea.
La sfarsitul volumului, aflam ca iubita lui este insarcinata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...