elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

25 iulie 2010

Casa somnului - Rezumat


In seara in care Sarah, o tanara studenta la pedagogie, se desparte de Gregory, un tanar student la medicina, aceasta il intalneste pe Robert. Intre ea si Robert incepe o relatie de prietenie foarte frumoasa. Inceputul relatiei este datorat amandurora. In primul rand Sarah care ii observa tristetea de pe fata, iar apoi Robert care nu se rusineaza sa-I marturiseasca faptul ca era suparat din cauza mortii pisicii lui, Muriel. A doua zi insa sarah reinventeaza povestea mortii pisicii cu a mortii surorii lui Robert, asta doar pentru faptul ca ea era nacroliptica, ceea ce o facea san u retina anumite lucruri si chiar sa viseze ca se intamplasera astfel.
Cand isi dau seama de confuzie cei doi se amuza foarte tare pe seama acestui lucru si astfel ei se apropie mai mult.
Curand dupa despartirea de Gregory, Sarah isi face o iubita, pe Veronica. Robert incepe sa o indrageasca foarte mult pe fata care foarte multi o credeau nebuna, Sarah. Chiar la un moment dat cand ea inventeaza din nou o poveste despre Robert cum ca acesta ar fii avut o sora geamana la nastere pe nume Cleo, care fusese data spre adoptie, acesta o sustine, sin u neaga povestea doar pentru simplul fapt ca nu dorea sa o faca de ras in fata colegilor din campus. Chiar daca sufera foarte mult cand o vedea pe Sarah in compania Veronicai, el inca mai spera ca intr-o zi poate va observa si prezenta lui.
Intr-o zi cei doi o duc pe Ruby, o fetita de cativa anisori, pe plaja, unde Robert ii construieste un castel. Dupa aceea Ruby adoarme, iar Sarah face o mica plimbare pe malul marii. Ramas singur, Robert isi marturiseste sentimentele fata de Sarah in fata fetitei pe care o credea adormita, insa care se trezise intre timp fara a fii observata si ii ascultase intreg discursul.
La sfarsitul anului universitar, cele doua, Sarah si Veronica au o disputa, si astfel relatia lor ia sfarsit. Acest lucru ii ofera un imbold lui Robert care incearca sa ii marturiseasca lui Sarah ceea ce simtea pentru ea. Aceasta insa ii refuza categoric, spunandu-I ca alaturi de Veronica si-a dat seama ca iubeste mai mult fetele si ca daca ar intalni-o pe Cleo, sora lui gemana mai degraba ar accepta o relatie cu ea decat cu el. Acest lucru il pune pe ganduri si il va influenta foarte mult in ceea ce va face mai tarziu.
Dupa trecerea catorva ani, inj jur de 12, actiunea se reia, sau de fapt protagonistii incep sa se regaseasca.
Terry, un bun prieten tot din vremea studentiei, al lui Robert, se intoarce in casa care altadata le fusese gazda studentilor, acum ajunsa un fel de spital pentru cei cu probleme de somn. Acesta de ani buni nu mai reusise sa doarma bine, asa ca apelase la aceasta clinica. Cel care era director al clinicii este fostul student Gregory Dudden.
Sarah, ajunsa invatatoare, avea uneori probleme datorata bolii. Acum dupa 12 ani, ajunge sa citeasca o poezie scrisa de Robert pe vremea studentiei si dedicate ei. Ea isi da seama acum cat de mult o iubise el. Insa de multi ani ea nu mai aflase nimic legat de el.
Cu cativa ani o contactase, insa cand sa se intalneasca el fugise subit.
Una dintre doctoritele angajate la clinica, domnisoara Madison, se apropie de Terry foarte mult in timpul tratamentului urmat de acesta la clinica. Dupa cateva zile Terry afla prenumele domnisoarei si isi da seama ca aceasta era sora lui Robert, Cleo. Cleo ii povesteste cum fratele ei Robert se sinucisese cu cativa ani in urma.
O pacienta venita intamplator intr-una din nopti la clinica, care avea probleme cu vorbitul in  timpul noptii, o face pe Cleo san u-si mai ascunda iddentitatea sis a plece in cautarea sufletului pereche. Astfel intr-un final, ajutati si de Ruby, care fusese singura care il recunoscuse pe Robert in persoana lui Cleo, aflam ca Robert isi facuse operatie de schimbare de sex. Isi luase numele de fata al mamei sale si prenumele sorei lui inexistente. Toate aceste le facuse bineinteles pentru singura fat ape care o iubise vreodata, pentru Sarah. Atunci cand urma sa o intalneasca si eventual sa fie acceptat de catre Sarah, acesta aflase ca ea isi schimbase din nou orientarea sexuala si ca urma sa se gasatoreasca in cateva luni. De aceea el fugise de la intalnire inainte ca ea sa-si dea seama de schimbarea pe care o facuse el. Acum insa, afla de la Ruby ca Sarah il iubea la randul ei si pleaca in cautarea ei. Povestea are un final deschis, fara a ne da de inteles ce va face Sarah pusa fata in fata cu o femeie care sustine ca e Robert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...