elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

26 ianuarie 2011

CISS Revolution

1. Ce este un CISS? CISS reprezinta acronimul expresiei din limba engleza "Continuous Ink Supply System", tradus "Sistem de Alimentare Continua cu Cerneala". Sistemul CISS se foloseste in locul cartuselor inkjet standard. Simplu explicat, sistemul CISS este o unitate ce contine propriile cartuse ce sunt alimentate in permanenta cu cerneala prin capilare de silicon de la rezervoare cu cerneala ce vor sta langa imprimanta. Sistemul actioneaza ca un set de cartuse gigant alimentand cu cerneala imprimanta atunci cand este nevoie.
Imagine CISS
2. De ce sistem CISS? Aceste sisteme au fost create datorita costurilor exorbitante ale consumabilelor originale, indeosebi ale cartuselor de cerneala. Pretul mediu al imprimantelor este destul de atragator insa cel al cartuselor de culoare este extrem de scump.Sistemele CISS nu numai ca au rezervoare de 100 ml din fiecare culoare, dar va ofera, pe deasupra, si posibilitatea sa le reumpleti atunci cand aveti nevoie, fara sa fiti nevoiti sa intrerupeti fluxul lucrativ. Ganditi-va ca la cartusele originale nu platiti doar cerneala, ci trebuie sa acoperiti si costurile de fabricare a acestora care sunt destul de ridicate, de unde si preturile cartuselor. Unde mai puneti ca si producatorul, oricare ar fi el, trebuie sa scoata un profit consistent de pe urma dumneavoastra.
Imagine CISS
3. Aparitia primului sistem CISS.
Primul sistem CISS a fost creat in anul 1998 pentru imprimantele Epson Stylus Color 640, iar primul sistem CISS cu cartuse fara burete in anul 2002. Sistemele CISS au devenit populare in Europa la inceputul acestui an. Pretul initial al acestor sisteme a fost in jur de 500€, in prezent datorita producerii la scara larga pretul a scazut sub 100€, in timp ce calitatea a crescut atingand standarde exceptionale.


4. CISS vs. Cartuse.In politica marilor producatori de imprimante se adopta strategia de marketing prin care se comercializeaza imprimantele la un pret derizoriu, aproape de cel de productie, fiind constienti ca profitul lor vine din vanzarea consumabilelor. In acest mod preturile imprimantelor sunt foarte mici in contrast cu cel al consumabilelor (cartuse, hartie de calitate), care este foarte mare. Cand vine vorba de cartusele de cerneala (Ink Cartriges), producatorii apeleaza la tot felul de metode pentru a le proteja astfel incat sa nu poata fi inlocuite cu alte produse la preturi mai mici care sa poata sa le reduca din profiturile colosale pe care le obtin din acestea. In acest sens, marele producator EPSON, a instalat pe chip'urile cartuselor imprimantelor sale un circuit "IntelliChip" care sa identifice cartusele originale Epson, sa nu le permita sa functioneze daca sunt de alta provenienta si sa le blocheze pe cele goale.

Imagine CISS
5. Avantaje Iata numai cateva din avantajele oferite de sistemul CISS:
* Economisesti din start peste 300€ cu "UN PLIN"
* Cu "UN PLIN" printezi pana la 3000 de pagini (acoperire 5% la suta)
* Nu vei mai fi nevoit sa cumperi cartuse noi
* Sistemul CISS permite reumplere nelimitata
* Sistemele sunt dotate cu ultimile cipuri autoresetabile
* Instalare usoara
* Se poate folosi cu orice tip de hartie inkjet
* Contine cartuse fara burete pentru o viata indelungata
* Cerneala de calitate exceptionala este 100% compatibila cu cernelurile originale
* Se poate folosi cu cerneala Dye, Pigment, Sublimare, Textile
* Cand rezervoarele se golesc, tot ceea ce trebuie sa faci este sa adaugi cerneala
* Satisfactie garanta

Imagine CISS

6.Cum se instaleaza. Instalarea sistemelor CISS este una relativ usoara mai ales cand vine vorba de imprimantele produse de Epson, HP si Brother.
In termeni generali, instalarea se face prin inlocuirea cartuselor originale cu cartusele sistemului CISS. Aceste cartuse fiind legate de rezervoarele exterioare prin capilarele de silicon trebuie avut in vedere ca acestea sa nu fie gatuite intr-un fel sau altul de capacul imprimantei atunci cand il inchideti pentru a nu opri astfel fluxul de cerneala.
Pentru imprimantele cu senzor de deschidere a capacului este necesar ca acesta sa fie blocat pentru ca imprimanta sa vada capacul ca fiind inchis si sa isi poata efectua operatiile in continuare. Acest lucru se face foarte usor prin introducerea unei bucati de plastic sau de hartie in locasul senzorului.

Imagine CISS
7. Componente CISS
In mare parte sistemele CISS sunt compuse din urmatoarele parti:
* Cartuse de cerneala
* Chip'uri cartuse cerneala
* Furtun silicon
* Rezervoare exterioare
* Cleme prindere furtun silicon
* Filtre aer
* Dopuri rezervoare exterioare

a. Cartusele de cerneala. Cartusele de cerneala sunt inlocuitoarele cartuselor de cerneala originale ale imprimantei ce trebuiesc inlocuite in momentul instalarii sistemului CISS.
b. Chip'uri. Chip'urile cartuselor sunt componentele care permit imprimantei sa recunoasca cartusele de cerneala. Majoritatea sistemelor CISS vin echipate cu cartuse auto-resetabile, exceptie facand imprimantele Canon unde acestea trebuie transferate de pe cartusele originale pe cele ale sistemului CISS.
c. Furtun de silicon. Furtunul de silicon este aceala care face legatura intre cartusele sistemului si rezervoarele exterioare ale sistemului CISS. Este de calitatea foarte buna si foarte rezistent.
d. Rezervoare exterioare. Rezervoarele exterioare sunt componentele cele mai mari ale sistemului si sunt cele in care se depoziteaza cerneala si din care imprimanta isi atata cerneala cata are nevoie pe principiul vaselor comunicante si al presiunii. Acestea trebuie intotdeauna sa fie situate la nivelul imprimantei.
e. Cleme prindere furtun silicon. Clemele de prindere pentru furtunul de silicon sunt folosite pentru o buna fixare, protectie si ghidare a furtunului de silicon de-alungul imprimantei.
f. Filtre de aer. Filtrele de aer sunt folosite pentru protectia cernelei din rezervoarele exterioare. Ele pot fi scoase si inlocuite cu dopurile rezervoarelor exterioare numai in momentul transportului pentru a impiedica revarsarea cernelei
g. Dopuri rezervoare exterioare. Aceste dopuri cu doua capete sunt folosite pentru protejarea cernelei de impuritati si reversare. Capatul mic se scoate dupa transport sau montarea sistemului CISS si este inlocuit cu filtrul de aer. Capatul cel mare este scos doar atunci cand se fac reumpleri de cerneala dupa care este introdus la loc.

Imagine CISS


Mai multe informatii despre produse puteti gasi accesand linkurile:
CISS Revolution
CISS

3 comentarii:

  1. Interesant,sunt in domeniul de ceva vreme dar nu stiam de chestia asta:)O info,utila.O zi buna:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca a fost o informatie utila pentru tine. TE mai astept pe blog. O zi buna si tie! :)

    RăspundețiȘtergere

Cele mai populare postari din ultima saptamana...