6 ianuarie 2011

Maitreyi - Citate

"Necazul este ca nu poti sterge nimic din ce s-a petrecut în viata ta. Tabloul ramâne asa cum a fost pictat. În literatura, scriitorul poate sa renunte la portiuni care nu sunt în armonie cu întregul, dar viata pastreaza totul, nimeni nu poate înlatura un singur rând macar, daca ar fi fost posibil, as fi sters cu toata puterea anul 1930 din viata mea. Sa-l las sa cada ca pe-o frunza de pe ramura vesnic verde a vietii mele; 1930, o frunza uscata ca dragostea mea pentru Mircea. Nu îmi mai amintesc fata lui, si chiar daca mi-o amintesc, nu mai simt nici durere, nici bucurie."

"Atunci am înteles ca nimic nu dureaza în suflet, ca cea mai verificata încredere poate fi anulata de un singur gest, ca cele mai sincere posesiuni nu dovedesc niciodata nimic, caci si sinceritatea poate fi repetata, cu altul, cu altii, ca, în sfîrsit, totul se uita sau se poate uita, caci fericirea si încrederea adunata în atîtea luni de dragoste, în atîtea nopti petrecute împreuna, pierisera acum ca prin miracol, si nu supravietuisera în mine decît un întârîtat orgoliu si o cumplita furie împotriva mea însumi."


"Luam cu noi amintirea culorii
Niciodata culoarea
Amintirea sarutului
Niciodata sarutul"

".... E straniu dar exista un spirit al lumii care vibreaza in tot ce ne inconjoara si poarta cele mai salbatice ginduri si dorinte..."

"Dragostea nu moare niciodata"


"De ce nici dragostea cea mai mare nu poate ghici dorinta celuilalt?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...