elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

21 aprilie 2011

Furia - Rezumat

Cartea urmareste adaptarea Elenei la viata de vampir, precum si confuzia ei cu privire la sentimentele pentru cei doi frati vampiri, fratii Salvatore. Stefan crede si este sigur ca Damon a fost Forta care a urmarit-o pe Elena si il invinuieste pentru moartea ei. Cei doi se lupta in padure in timp ce Elena se trezeste si aude atacurile lui Stefan, simte ca cineva este in pericol. Cand ajunge la locul in care cei doi se luptau, Elena il priveste pe Stefan ca pe o amenintare si fratii se opresc atunci cand vad ca ea s-a transformat in vampir. Stefan, cu inima franta,  presupune ca atacul ei impotriva lui insemna ca ea l-a iubit mai mult pe Damon, iar Damon incearca sa clarifice totul. Dupa ce Elena s-a hranit cu sange uman [luat de la Matt], Damon o ascunde pentru ca ea sa se odihneasca.
Dupa patru zile de somn, ea incepe sa realizeze ce i-a facut lui Stefan, ca l-a atacat si a incercat sa il ucida, si regreta  profund intamplarea. Decide sa rataceasca in padure si ajunge pana la urma la biserica unde are loc o slujba de inmormantare. Elena hotaraste sa ramana acolo si sa asteapte ca Damon sa vina sa o gaseasca, dar treptat realizeaza ca este chiar propria ei inmormantare si tot orasul s-a adumat pentru a o comemora. Isi vede prietenii si familia, iar oamenii vorbesc despre ea. 
Elena devina agitata, iar Stefan si Damon sunt alertati de starea ei. Stefan ajunge primul si atunci cand il vede, Elena isi da seama ca il iubeste mai mult pe Stefan decat pe Damon. Dupa ce ajunge si Damon si ii vede pe cei doi imbratisati, fratii Salvatore incep din nou cearta. Aceasta este intrerupta de o haita de caini care ataca orasenii  in curtea bisericii. Elena, Stefan si Damon ajung la concluzia ca Forta care a condus la moartea Elenei este responsabila si de controlul cainilor. Suspiciunile lor s-au dovedit corecte, asa cum s-a dovedit si faptul ca persoana responsabila pentru moartea Elenei si pentru toate evenimentele ciudate din Biserica a fost Katherine. Elena, Stefan, Damon, Bonnie, Matt, Alaric si Meredith intra in cripta unde fondatorii Bisericii Fells sunt inmormantati si locul unde Katherine a fost ascunsa. Toata lumea, mai putin cei trei vampiri, este pleaca pentru a-i salva pe locuitorii orasului de o haita mare de caini care vor sa ii atace fiind sub controlul lui Katherine.
Katherine este furioasa pe fratii Salvatore pentru ca s-au omorat reciproc dupa ce ea si-a falsicat moartea, si pentru ca, in loc sa ii uneasca, sacrificiul ei i-a facut se indeparteze si mai mult.  De asemenea, ea devine furioasa pe cei doi pentru ca s-au indragostit de Elena si decide ca merita sa ii omoare pe toti. Elena reuseste sa se elibereze si o impinge pe Katherine in lumina soarelui si sa o distruga, insa cu pretul proriei existente. Elena este, de asemenea, lovita de soare. Stefan o impinge in umbra, dar Elena a fost  expusa la soare prea mult timp. Ea face cateva "ultimi cereri" (cu care sunt de acord si fratii Salvatore) inainte de a inchide ochii si de a trece. in nefiinta. Romanul se termina cu un fragment din jurnalul lui Bonnie, care admite ca, desi Elena nu era perfecta, nici un sfanta, ea a murit ca un om bun si a salvat intregul oras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...