elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

30 aprilie 2011

Portretul lui Dorian Gray - Citate

"Spaima de societate, care e baza moralei, spaima de Dumnezeu, care e firul tainic al religiei; iata cele 2 elemente care ne diriguiesc."

"Trupul poate pacatui o data si atunci a terminat cu pacatul, fiindca actiunea e un mod de purificare." 

"Nu mai ramane nimic in urma, cid oar amintirea unei bucurii sau desfatarea unui regret. Singura cale de a scapa de ispita este sa I te supui."

 
"Numai simturile si nimic altceva pot lecui sufletul, la fel dupa cum numai sufletul si nimic altceva poate lecui simturile."
 
"Stii mai multe decat crezi ca stii, la fel cum stii mai putine decat ai vrea sa stii."

"Oamenii spun uneori ca Frumusetea nu-I decat ceva superficial. poate ca asa o fi. dar cel putin nu este chiar atat de superficiala ca Gandirea. Pentru mine Frumusetea este minunea minunilor. Numai oamenii marginiti nu judeca dupa aparente. adevaratul mister al lumii sta in cele vazute, nu in cele nevazute."
 
"Nu irosi aurul fiecarei zile ascultand vorbele plicticosilor, incercand sa-I ajuti pe cei pentru totdeauna infranti, sau jertfindu-ti viata in folosul ignoratilor, mediocrilor si vulgarilor."
 
"Totdeauna! Iata un cuvant spaimantator. De cate ori il aud, ma cutremur. Le place atat de mult femeilor! Distrug orice poveste romantioasa straduindu-se s-o prleungeasca la infinit. E si un cuvant lipsit de sens, de inteles. Singura deosebire intre un capriciu si o pasiune de o viata intreaga e ca un capriciu dureaza ceva mai mult."
 
"Nicio femeie nu este geniu. Femeile sunt o tagma decorative. Niciodata nu au nimic de spus, dar o spun incantator. Femeile reprezinta triumful materiei asupra inteligentei, la fel cum barbatii reprezinta triumful inteligentei asupra moralei."
 
"Ceea ce ei numesc credinta sau fidelitate, eu consider a fi ori lancezeala obisnuintii, ori lipsa de imaginatie. Fidelitatea in viata sentimentala este acelasi lucru ca si consecventa in viata intelectuala."
 
"Pricina pentru care ne place sa ii socotim atat de buni pe ceilalti e ca ne e foarte frica de raul ce ni l-ar putea face noua."
 
"Cand o femeie se marita din nou, o face numai fiindca si-a detestat barbatul dintai. Barbatul care se insoara inca o data, se insoara fiindca si-a adorat prima nevasta. Femeile isi incearca norocul, barbatii si-l pun in primejdie."

"trece prin cap sa se gîndeasca daca acea idee este buna sau rea."

"valoarca unei idei nu are nimic de-a face cu sinceritatea ce1ui care o exprima. Dupa toate probabilitatile, cu cît e omul mai nesincer, cu atît mai intelectuala este ideea, pentru ca în acest caz nu va fi colorata de dorintelc, nevoile sau de prejudecatile lui."


„Un vis al formei într-o epoca a gîndirii"

"In zilele noastre o inima distrusa se lasa tiparita în mai multe editii." 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...