elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

22 ianuarie 2018

Kazuo Ishiguro

Kazuo Ishiguro (n. 8 noiembrie 1954, Nagasaki, Japonia) este un scriitor britanic de origine japonez, romancier, scenarist și nuvelist. În anul 2017 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Literatură.


Ishiguro s-a născut la Nagasaki, Japonia și a locuit acolo până în 1960. Pe când el avea vârsta de cinci ani, familia sa s-a mutat în Anglia, unde tatăl său a lucrat ca ocenograf. Kazuo Ishiguro a crescut în Guildford, Surrey. Ishiguro a obținut diploma de licență la Universitatea din Kent în 1978 și diploma de masterat la Universitatea din East Anglia în 1980.

Ishiguro este unul dintre cei mai renumiți autori de ficțiune contemporani din lumea anglofonă, fiind nominalizat de patru ori la Premiul Booker Man, pe care l-a câștigat în 1989, cu romanul The Remains of the Day. În 2008, The Times l-a clasat pe Ishiguro pe locul al 32-lea în lista „celor mai mari 50 de scriitori britanici din 1945 încoace”.

Al șaptelea roman al său, Gigantul mort, a fost publicat la 3 martie 2015 în Statele Unite și Marea Britanie.

În 2017 i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatură pentru că „în romane cu mare putere emoțională, a dezvăluit abisul din spatele senzației noastre iluzorii de conectare la lume”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...