elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

20 ianuarie 2018

Rămășițele zilei - Citate

„ Și totuși, ce înseamnă de fapt această „măreție” ? Unde o poți găsi sau în ce poate consta?”


„ Nu realizezi adevărul pînă cînd nu îți este împins sub ochi absolut accidental de o întâmplare exterioară oarecare. ”

„ Este foarte bine ca, în vremurile acestea schimbătoare, omul să se poată adapta, pentru a prelua atribuțiuni care de obicei se situează în afara domeniului său strict. ”

„ Îmi dau seama că vor exista mereu oameni care vor susține că orice încercare de analizare a măreției, de genul celei întreprinse de mine, este relativ inutilă. ”

„ De fapt, am evitat cu bună știință să mă angajez în controverse de acest gen în ultimele zile, fiindcă am venit aici în primul rînd ca să ascult. ”

„ Cum se putea să nu observi felul cum s-au folosit de el, cum l-au manipulat, cum au transformat un lucru frmuos și nobil în altceva, în ceva ce poate servi propriilor lor scopuri mârșave? ”

 “Nu trebuie să-ţi reamintesc că datoria noastră profesională nu se leagă de slăbiciunile şi sentimentele proprii, ci de dorinţele stăpânului nostru.”

“Îşi poartă profesionalismul aşa cum un gentleman bine crescut îşi poartă costumul.”

„Dar bineînţeles că asta nu înseamnă că nu există din când în când momente deosebit de triste, când îţi spui în gând: “Ce greşeală uriaşă am făcut în viaţă.” Şi atunci începi să te gândeşti la o astfel de viaţă, la o viaţă mai bună pe care ai fi putut să o duci.”

“Seara e cea mai frumoasă parte a zilei.”


"(…) în țara asta ne dăm seama foarte greu când un lucru este depășit. Alte popoare mari știu prea bine că pentru a face față dificultăților fiecărei noi epoci trebuie să renunțe la metodele vechi, chiar dacă acestea au fost apreciate."

"Ca scriitor, sunt mai interesat de ce-şi spun oamenii că s-a întâmplat, decât de ce s-a întâmplat de fapt."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...