elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

1 ianuarie 2020

Provocari 2020

Cei care imi urmariti blogul probabil stiti despre provocarile pe care mi le fixez la inceputul anului, scriu pe parcursul anului despre progresul pe care il am, iar pana la final de an incerc sa ating cat mai multe din ele.

Anul acesta m-am hotarat sa am o alta abordare. Normal ca ma voi provoca sa citesc carti, cat mai multe, dar nu imi voi mai lua angajamentul de la inceputul anului pentru prea multe conditii.

Pentru anul acesta voi alege doar 12 carti pentru TBR (To Be Read), urmand ca restul cartilor pe care le voi citi sa le aleg in functie de alte criterii in fiecare luna.

Cele 12 carti alese sunt carti pe care le consider fiind din categoria "trebuie citite", am auzit de ele, sunt foarte cunoscute si mai mult de atat sunt printre primele carti puse in lista mea de "to be read" de pe goodreads. Voi incerca sa citesc in fiecare luna macar una din ele astfel incat pana la finalul anului sa reusesc sa le citesc pe cea mai mare parte din ele daca nu chiar pe toate (macar primul volumn al seriei).

Asadar iata lista (titlurile sunt in engleza pentru ca le-am luat direct de pe goodreads) pe anul acesta:

Don Quixote - Miguel de Cervantes Saavedra
War and Peace - Leo Tolstoy
Frankenstein - Mary Shelley
Foundation (Foundation #1) - Isaac Asimov
Dune (Dune Chronicles, #1) - Frank Herbert
Ender's Game (Ender's Saga, #1) - Orson Scott Card
Gone with the Wind - Margaret Mitchell
Pride and Prejudice - Jane Austen
Lolita - Vladimir Nabokov
Moby-Dick, or, the Whale - Herman Melville
The Count of Monte Cristo - Alexandre Dumas
Lord of the Flies - William Golding

Puteti observa ca sunt carti grele, carti care fac parte din serii, ceea ce inseamna ca probabil voi vrea sa citesc toata seria (voi vedea daca voi abandona lupta cu vreo anumita serie daca nu mi se va parea suficient de interesanta) asa ca nu-mi fac probleme in privinta faptului ca nu as avea ce sa citesc tot anul. In total sunt in jur de 16.000 de pagini, Mult mai mult decat citesc eu in mod obisnuit intr-un an, Dar poate voi fi motivata, poate voi descoperi carti care imi plac si pe care le voi citi pe nerasuflate.

Cu toate acestea imi doresc ca anul acesta fiecare luna sa fie speciala, Inca nu stiu cum, dar am cateva idei de teme de lectura pentru fiecare luna in parte, pornind de la recomandari, carti noi aparute in edituri, carti alese de o alta persoana din propria-mi biblioteca, carti cumparate in ultimul an, carti din anticariate, carti in engleza, carti cu anumita tema, carti cu anumite titluri, carti cu coperti atragatoare samd.

In plus va pregatesc cateva surprize anul acesta. Pentru ca am vazut ca au scazut vizualizarile blogului in ultimii ani, m-am gandit sa ma apuc de videobloguit. :D Stiu suna fantastic, dar voi incerca si treaba asta. Chiar daca nu ma pricep la filmat, montaj si alte aspecte de genul acesta, sper sa reusesc ce mi-am propus pe anul acesta.

Voi incepe cu ceva sfaturi despre cum sa ne amenajam biblioteca. M-am gandit la subiectul asta pentru ca planuiesc sa-mi cumpar un corp de biblioteca nou si mare astfel sa-mi incapa cele 450+ de carti pe care le am in posesie. Am inceput sa ma documentez putin pe internet despre cum se pot organiza cartile intr-o biblioteca si am gasit vreo 7 feluri diferite. Inca nu am un scenariu despre cum o sa arate filmul/videoclipul final si sunt convinsa ca o sa dureze foarte mult timp. Dar dupa ce voi face aceste filmulte cu organizarea bibliotecii, daca voi avea vreo satisfactie si vizualizari, poate voi continua si cu recenzii, recomandari sau mai stiu eu ce alte tipuri de videopostari. Dar asta depinde de succesul sau de esecul pe care il voi avea si de cum ma voi simti in fata aparatului de filmat.

Va multumesc pentru vizita si va doresc sa aveti un an nou plin de realizari si lecturi cat mai placute!

Asa ca ramaneti pe faza, vine tema lunii ianuarie si multe alte surprize!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...