elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

20 iulie 2017

Harry Potter si copilul blestemat - Rezumat

    Harry Potter și Copilul Blestemat (Harry Potter and the Cursed Child) este o piesă de teatru în două părți scrisă de Jack Thorne și bazată pe o nouă poveste originală de Thorne, J.K. Rowling și John Tiffany. Premiera mondială a avut loc la Palace Theatre, Londra pe 30 iulie 2016.
    Scenariul filmului a apărut publicului pe 31 iulie 2016 și este a opta poveste oficială a seriei Harry Potter. Povestea piesei are loc în 2017 și în 2020, cu 19 ani mai târziu față de întâmplările din Harry Potter și Talismanele Morții și urmărește evenimentele prin care trec Harry Potter și fiul său.

Prima Parte

Actul 1


    Scena de deschidere incepe cu ultimul capitol al volumului 7 "Harry Potter and the Deathly Hallows"/ "Harry Potter si Taslismanele Mortii", si ii infatiseaza pe Harry Potter si pe Ginny Weasley trimitandu-si cel de-al doilea lor fiu, Albus Severus Potter, la expresul de Hogwarts pentru inceperea primului an la scoala de vrajitorie.
    Harry lucreaza acum la birou ca sef al aplicării legii magice la Ministerul Magiei, in timp ce Ginny este editorul sectiunii sportive al "Daily Prophet".
Ron Weasley si Hermione Granger isi duc de asemenea fiica, Rose Granger-Weasley, la tren.                 Hermione este Ministrul Magiei, in timp ce Ron conduce Weasley's Wizard Wheezes in Aleea Diagonala.
    Albus isi face prieten putin controversat din clasa Viperienilor, si anume pe Scorpius Malfoy, fiul fostului inamic al lui Harry Potter, Draco Malfoy si Astoria Greengrass. In mod surprinzator, Albus este trimis in clasa Viperienilor alaturi de Scorpius, desii toti cei din neamul Potter fusesera trimisi inainte in clasa Cercetasilor. Ambii baieti sunt batjocoriti de alti studenti in urmatorii ani de scoala,         Albus din cauza neintelegerii cu parintii lui, iar Scorpius din cauza zvonurilor nedovedite ca ar fi fiul lui Cap-de-Mort.
    In plus, Albus si Harry incep sa aiba conflicte datorate luptelor pe care le duce Albus cu umbrele tatalui sau, si Harry pentru ca nu stie cum sa ocupe de problemele fiului sau. Albus se departeaza si te verisoara lui, Rose, cu care prieten inainte de a-l cunoaste pe Scorpius.
    Chiar inainte de inceperea celui de-al patrulea an la Hogwarts, Albus se cearta cu tatal sau dupa ce acesta ii daduse cel mai norocos obiect al sau paturica lui de bebelus si o potiune de dragoste de la unchiul sau Ron, care conducea magazinul Weasley's Wizard Wheezes. In timpul conflictului celor doi, lui Harry ii scapa cateva cuvinte si anume ii zice fiului sau ca nu-l iubeste si Albus varsa lotiunea pe paturica si le arunca pe ambele intr-un colt.
    Harry face rost de un prototip foarte puternic "Time Turner", care permite calatoria in timp cu cativa ani in urma, si schimbarea trecutului. Dintr-odata cicatricea lui Harry incepe sa-l doara din nou, si astfel incep grijile lui referitoare la faptul ca Cap-de-Mort s-ar putea intoarce cumva.
    Amos Diggory, care intr timp imbatranise si ajunsese intr-un azil ingrijit de nepoata sa Delphi Diggory, il roaga pe Harry sa foloseasca dispozitivul de intoarcere in timp pentru a preveni moartea lui Cedric Diggory. Harry Potter refuza sa-l ajute pe Diggory, Albus se gandeste s-o fac el insusi si-l convinge pe Scorpius sa-l ajute.
    Cei doi evadeaza din expresul de Hogwarts . cei doi se duc la azil unde impreuna cu Delphi pun la cale un plan de a fura "Time Turner" din biroul lui Hermione folosind potiunea de deghizare.

Actul 2


    Stiind ca moartea lui Cedric fusese rezultatul castigarii lui al turneului celor trei vrajitori alaturi de Harry, baietii folosesc "Time Turner" pentru a calatori inapoi in timp la prima provocare a turneului in 1995, si sa-l saboteze pe Cedric la prima sa proba in speranta ca nu va mai castiga.
    In schimb ei reusesc sa creeze doar o realitate alternativa in care Albus este ales la clasa Cercetasilor, iar Ron Weasley si Hermione nu se mai casatoresc, si astfel Rose nu se mai nascuse.         Albus descopera ca acest lucru se datoreaza faptului ca au ales sa se deghizeze ca studenti ai scolii Durmstrang, facand-o astfel pe Hermione sa devina suspicioasa pe Viktor Krum si alege sa mearga cu Ron la ball in locul lui Victor, si astfel cei doi nu ajung sa se mai indragosteasca. Ron indragostindu-se de Padma Patil la bal si in cele din urma casatorindu-se cu ea, avand un fiu pe nume Panju. Hermione devine la randul sau un profesor frustrat si rau la Hogwarts.
    In acelasi timp teama lui Harry ca Voldemort s-ar putea intoarce creste pe masura ce cicatricea continua sa-l doara si apar si cosmaruri legate de el. Dupa ce vorbeste cu portretul lui Dumbledore, Harry devine convins ca Scorpius este o amenintare pentru Albus si incearca sa-i desparta pe baieti, obligand-o pe profesoara McGonagall sa stea cu ochii pe ei.
    Prietenia celor doi baieti este distrusa, dar in cele din urma cei doi reusesc sa se impace dupa ce Albus fura mantia invizibila de la James, iar profesoara McGonagall refuza sa respecte cerinta lui Harry.
    Harry este convins de Draco si Ginny sa renunte la temerile lui, insa intre timp baietii decid sa faca inca o incercare de a folosi "Time Turner" pentru a schimba soarta lui Cedric, de aceasta data umilindu-l in cea de-a doua proba de la turneu.
    De aceasta data insa doar Scorpius se intoarce in prezent, Albus nu mai e cu el, iar Scorpius se afla intr-o realitate in care Harry fusese omorat de Voldemort, iar acesta din urma guverneaza lumea vrajitorilor.

Partea a doua

Act 3

    Scorpius descopera ca rezultatul actiunilor sale, un Cetric inveninat se alaturase armatei lui Voldemort si la ucis pe Neville Longbottom in timpul evenimentelor de la Talismanele mortii, impiedicandu-l astfel pe Neville sa-l ucida pe Nagini si astfel Voldemort reuseste sa castige batalia de la Hogwarts.
    Cu Harry mort, Albus nu mai exista, in timp ce Voldemort reuseste sa-si consolideze puterea si transformand Ministerul Magiei intr-un regim fascist.
    In noua cronologie, Scorpius a devenit foarte popular, ajutand la chinuirea copiilor care nu sunt pur sange. Dolores Umbridge devenise director la Hogwarts, si patruleaza impreuna cu Dementorii prin scoala.
    Draco Malfoy ocupa functia lui Harry de saef al aplicarii legii magice, folosindu-se de postul sau pentru a incuraja atacurile de rutina asupra celor care era sange-mal.
    Cu ajutorul lui Ron, Hermione si Severus Snape, acum singurii membrii ai unei miscari de rezistenta anti-Voldemort, Scorpius este capabil sa restabileasca evenimentele originale, alternativii Ron, Hermione si Severus sacrificandu-se Dementorilor pentru a-i permite lui sa faca acest lucru.
    Scorpius se reuneste cu Albus, iar cei doi baieti sunt in cele din urma gasiti de parintii lor. Desi Harry il cearta pe Albus pentru actiunile lui, cei doi incep sa se impace.
    Recunoscând pericolul pe care "Time Turner"ul il poseda si stiind ca parintii lor il vor pastra, cei doi hotarasc sa-l distruga ei insisi, dar lor li se alatura si Delphi.
    Scorpius isi da seama ca Delphi era responsabila de Ministerul Magiei in universul paralel, si ii tine captivi, desvaluindu-le ulterior intentia de a restaura alternativa in care Voldemort guverneaza.
    Dupa ce cei mari afla ca Albus si Scorpius fusesera vazuti disparand impreuna cu Delphi, acestia se confrunta cu Amos, doar pentru a descoperi ca Delphi nu este nepoata sa, ci fiica lui Voldemort si a lui Bellatrix Lestrange.
    In camera ei, se descopera ca ea urmareste o profetie care, daca ar fi implinita, ar duce la intoarcerea lui Voldemort. Delphi ii duce pe baieti la ultima proba a turneului, dar Albus si Scorpius o impiedica sa actioneze, iar Delphi foloseste "Time Turner" pentru a calalori mult mai mult in timp.
    Fara sa vrea ii ia si pe baieti cu ea si distruge "Time Turner" pentru a-i lasa blocati in timp.

Act 4

    Abandonati de Delphi, cei doi descopera ca fusesera adusi inapoi in timp in nopatea in care parintii lui Harry fusesera ucisi, si presupun ca Delphi planuieste sa-l omoare pe Harry inainte ca Voldemort sa o faca.
    Albus si Scorpius scriu un mesaj invizibil pe paturica lui Harry, stiind ca in prezent se va colora de la potiunea de dragoste si va expune mesajul lui Harry.
    Intre timp, in prezent, Draco le dezvaluieste ca "Time Turner"ul era de fapt un prototip pentru un model perfectionat detinut de el, dar ei sunt in imposibilitatea de a-i salva pe baieti nestiind unde au ramas blocati.
    Dupa ce Harry primeste mesajul baietilor, el impreuna cu aliatii sai, folosesc "Time Turner" lui Draco pentru a calatori inapoi in timp si a-i salva si totodata pentru a o oprii pe Delphi.
    In timp ce o asteapta pe Delphi, ei realizeaza ca ea intentioneaza sa-l convinga pe Voldemort sa renunte la incercarea de a-l ucide pe Harry, asigurandu-i astfel supravietuirea si permitandu-i sa fie alaturi de el.
    Harry se deghizeaza in Voldemort folosind Transfiguratia pentru a o distrage pe Delphi, si grupul reuseste sa o prinda. Astfel parintii lui Harry sunt ucisi, fara a risca modificarea trecutului.
    Dupa ce se intorc in prezent, Delphi este trimisa la inchisoarea Azkaban pe viata. Albus si Scorpius decid sa devina mai activi la Hogwarts. Scorpius ii cere lui Rose o intalnire. Harry si Albus viziteaza mormantul lui Cedric, iar Harry isi cere scuze pentru rolul pe care il jucase in moartea lui Cedric.


2 comentarii:

Cele mai populare postari din ultima saptamana...