elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

27 februarie 2018

Vise intunecate Dexter - Rezumat

Fără să fie suspectat (până la un moment dat), Dexter se folosește de toate resursele Departamentului de Poliție din Miami pentru a afla cele mai noi cazuri de crimă, ca apoi să devină un justițiar, omorându-i la rândul său pe criminali. Acționează impecabil, fără să aibă martori și fără ca cineva să-l poată suspecta, deși însuși caracterul său retras și felul perfecționist de a rezolva cazurile aproape că îl demască.


E extrem de ușor să inventezi o poveste care să aibă și o idee de bază, însă devine dificil în momentul decisiv de care atârnă soarta creației tale: cucerirea publicului. Nicio campanie de marketing profesionistă nu poate salva un produs atâta timp cât acesta n-a fost luat în seamă de public. Unii curioși vor vrea să vadă despre ce e vorba, dar nu vor rămâne mai mult de câteva minute, pentru că nu sunt captivați și nici nu își doresc să fie. E important, cred eu, să găsești acel punct vulnerabil neatins încă al publicului.

Romane polițiste s-au tot scris de-a lungul vremii, atât în România, cât și în întreaga Europă; detectivi sau polițiști disperați cu mânecile sumecate până la cot care beau cafea la 3 dimineața studiind dosare și încercând să găsească o logică au existat dintotdeauna în literatură. Jeff Lindsay a atins acel punct sensibil al publicului, ca dovadă că Showtime au produs ecranizarea cărților lui.

Cu ce se deosebește cartea de serial? Simplu: serialul trebuia să supraviețuiască mai mult de un sezon datorită audienței imense și implicit au introduse o mulțime de personaje care sunt cam pe lângă cu ceea ce se întâmplă în carte. Serialul pătrunde mai mult în intimitatea lui Dexter și ilustrează raporturile lui sociale și convorbirile cu imaginea tatălui vitreg care îi apare constant în minte. Cartea punctează mai mult pe actul desăvârșit al justiției, adică pedepsirea criminalilor.

Rezumat preluat de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...