elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

3 august 2019

Robert Kiyosaki

Robert Toru Kiyosaki (n. 8 aprilie 1947, Hilo, SUA) este un investitor, om de afaceri și autor american de literatură motivațională. Kiyosaki este foarte cunoscut datorită seriei de cărți de educatie financiara Tată bogat, tată sărac.
A scris 18 cărți care s-au vândut într-un total de 26 milioane de exemplare. Deși la început a publicat pe cont propriu, ulterior, Warner Books, o divizie a Hachette Book Group USA, a preluat publicarea cărților lui, în prezent acestea apărându-i sub editura Rich Dad. Trei dintre cărțile sale, Tată bogat, tată sărac, Cadranul banilor și Ghidul investitorului s-au aflat simultan în top 10 al celor mai bune cărți vândute, clasament întocmit de Wall Street Journal, USA Today și New York Times. Copil bogat, copil isteț a fost publicată în 2001, din dorința de a-i ajuta pe părinți să-și familiarizeze copiii cu noțiuni financiare.

A creat de asemenea jocul didactic "Cashflow", editat atât în varianta clasică cât și software. Jocul cunoaște 3 versiuni și se adresează deopotrivă părinților și copiilor. A scos numeroase casete audio și discuri din seria "Rich dad".

Kiyosaki s-a nǎscut în India și a crescut în Hawaii, fǎcând parte din a patra generație de japonezi- americani . Este fiul unui cunoscut cadru didactic - Ralph H. Kiyosaki (1919-1991). Dupǎ terminarea liceului Hilo High School, s-a înscris la Academia Americanǎ de Marinǎ Comercialǎ din New York, absolvind-o în anul 1969 cu gradul de ofițer. Ulterior, în timpul Rǎzboiului din Vietnam s-a înrolat în Corpul de Marinǎ ca și pilot pe elicopterele de luptǎ; a fost decorat cu Medalia de Aur. Kiyosaki pǎrǎsește Corpul de Marinǎ în 1974 și se angajeazǎ ca vânzǎtor de copiatoare pentru compania Xerox. În 1977, își înființeazǎ propria-i firma care produce în premierǎ pe piațǎ portofelele din nylon cu scai pentru surferi. La început compania a cunoscut un oarecare succes, dar ulterior a falimentat.Creațiile sale au apărut în Runner's World, Gentleman'Quarterly, Success Magazine, Newsweek și chiar în Playboy. La 47 de ani s-a pensionat, dar se ocupă în continuare de investiții, în special în domeniul imobiliar. La începutul anilor '80, Kiyosaki inițiazǎ un alt business - producerea de tricouri pentru trupele de Heavy metal. În 1995, a devenit cofondator al unei organizații internaționale cu profil educațional, care funcționează în șapte țări și care și-a propus inițierea cursanților în arta afacerilor și a investițiilor.În calitate de specialist în educație, a vorbit de la cele mai importante tribune, la fel ca și Og Mandino, Zig Ziglar sau Anthony Robbins. Între 1996–1997 lanseazǎ Cashflow Technologies, Inc., companie care opereazǎ și deține marca Rich Dad. Este cǎsǎtorit cu Kim Kiyosaki; are o sorǎ, Emi Kiyosaki (este cǎlugǎrițǎ budhistǎ, adoptând numele monastic de Ven).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...