elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

13 martie 2011

Dama de pica - Rezumat

            Printul de Saint Germain detinea un secret in legatura cu jocul de carti. El I l-a impartasit si bunicei lui Tomski, care era contesa. La tinerete si ea suferise de viciul asta al cartilor, si chiar pierduse adevarate averi. Aflarea acestui lucru il pune pe ganduri pe Hermann. Acesta se gandeste atunci cum sa puna mana pe secret.
            Asa ca el se da pe langa Lizaveta Ivanovna, pentru a-i intra in gratii. Intr-una dintre seri intra in camera contesei si gasind-o acolo o roaga sa-i spuna secretul. Vazand ca batrana nu cedeaza acesta o ameninta cu un pistol. Atunci contesa moare.
            Dupa inmormantarea contesei, Hermann are un vis, in care contesa ii spune secretul, dar cu conditia de a se casatori cu Lizaveta Ivanovna.
            Incepe sa joace carti, dar de promisiune nu se tine. Faptul ca contesa il mintise cu privise la una dintre cele trei carti cu care se castiga tot timpul el isi pierde nu numai banii, dar si mintile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...