elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

7 martie 2011

Parfum de femeie - Rezumat


Un tanar militar vine in permisie pentru a avea grija de un fost locotenent in varsta de aproximativ 40 de ani, care isi pierduse vederea in razboi.
Alaturi de acesta, tanarul are parte de o serie de aventuri. Pleaca amandoi intr-o calatorie. Locotenentul il viziteaza mai intai pe varul sau preot, la Roma. Dupa aceea pleaca mai departe intr-un oras unde se intalnesc cu un alt cadru al armatei, retras si el din serviciu. Cei doi pun la cale o petrecere la care ia parte cei doi, tanarul si patru fete, una dintre ele, Sara, avand sentimente pentru locotenent.
La sfarsitul petrecerii tanarul le conduce pe fete acasa. La un moment dat el aude doua impuscaturi din locul in care ii lasese pe cei doi. Se intoarce impreuna cu Sara, gasindul acolo pe prietenul locotenentului cu o dara de sange pe fata, iar pe locotenent intr-o stare halucinanta. Din ceea ce isi dau seama ei reiese ca locotenentul incercase sa-l omoare pe prietenul lui si eventual sa se sinucida.
Primul impuls al Sarei este de a-i da un somnifer locotenentului si de a fugi de acolo. Tanarul ii insoteste. Se refugiaza intr-un loc foarte retras, unde sunt descoperiti dupa doua zile. Tanarul se intoarce inapoi in serviciul militar, iar locotenentul este supus unui interviu, insa fara prea mare pericol avand in vedere faptul ca prietenul sau nu murise.

Un comentariu:

Cele mai populare postari din ultima saptamana...