elefant.ro

Postare prezentată

Invitatie la vals - Citate

"Nu mai am putere sa vreau." "Se sinucide cineva ajuns în vîrful piramidei sociale dupa ce a gasit cheia care descuie usa t...

18 septembrie 2011

Sfarsitul copilariei - Citate

"Acesta era momentul în care istoria îsi oprea rasuflarea, iar prezentul era retezat de trecut, asa cum un ghetar se desprinde din banchizele ce i-au dat nastere, pentru a strabate oceanele în mândra lui singuratate. "

"Îi ignorase dispretuitor, lasându-i sa tremure la gândul unei pedepse care nu sosi niciodata. "

"Stiinta poate distruge religia, ignorând-o sau destramându-i miturile."


"Existau lucruri pe care numai timpul le putea vindeca. Ticalosii puteau fi înlaturati, dar nu se putea face nimic împotriva oamenilor buni care erau indusi în eroare."

"Cât crezi ca ar fi durat cariera lui Hitler ca dictator al Germaniei daca, oriunde ar fi mers, un glas i-ar fi vorbit întruna în ureche? Sau daca o fraza muzicala stereotipa, suficient de intensa pentru a acoperi toate celelalte sunete si a face somnul imposibil, i-ar fi rasunat zi si noapte în creier? "

"Occidentalii reînvatasera ceea ce restul lumii nu uitase niciodata: timpul liber nu reprezenta câtusi de putin un pacat, atâta vreme cât nu degenera în pura trândaveala."

"Aici se afla în sfârsit Utopia; noutatea ei înca nu fusese asaltata de dusmanul suprem al tuturor utopiilor ? plictiseala."

"Nu putea uita spaima din clipa când Jean îi lesinase în brate. În momentul acela, neajutorarea ei brusca o transformase dintr-un companion amuzant într-o faptura tandra si afectuoasa. Din timpuri imemoriale, femeile lesinasera ? nu întotdeauna nepremeditat ? si, invariabil, barbatii raspunsesera în modul dorit. "

"este greu sa pierzi un vis pe care l-ai dobândit dupa secole de stradanii"

"O societate se compune din fiinte umane a caror comportare ca individualitati e imprevizibila. "

"Putem fi siguri în privinta talentului, dar pentru geniu trebuie sa ne rugam... "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cele mai populare postari din ultima saptamana...